Calculele unei spagi recunoscute de fratii Becali si judecatoarea Terceanu. Cu cat li s-ar putea reduce pedepsele

Ultima actualizare: 29-11-2015 01:24

Judecatoarea Geanina Terceanu a recunoscut ca a luat mita 220 de mii de euro ca sa ii scape de inchisoare pe inculpatii din dosarul transferurilor de fotbalisti.

Acelasi lucru l-ar fi facut si fratii Becali, de la care ar fi primit aproape toata suma. Cei trei nu au facut marturisirea de dragul adevarului, ci pentru a obtine o pedeapsa mai usoara.

Judecatoarea Geanina Terceanu a fost arestata pentru ca ar fi primit mita de la fratii Becali ca sa ii achite in dosarul transferurilor din fotbal. Dupa ce initial a refuzat sa dea vreo declaratie si, chiar mai mult, i-ar instruit pe ceilalti invinuiti sa pastreze tacerea, acum, Terceanu a colaborat cu autoritatile.

Pentru luare de mita, judecatoarea Terceanu poate sa primeasca, potrivit codului penal intre 3 si 10 ani de inchisoare. Are teoretic doua posibilitati: incheie un acord de vinovatie cu procurorii sperand sa obtina o pedeaspa cu suspendare sau cere procedura simplificata, si sta dupa gratii aproximativ 2 ani si 4 luni. Altfel, urmeaza un proces normal, la capatul caruia se poate trezi si cu pedeapsa maxima: 10 ani.

In cazul celor care au dat mita, siuatia e mai complicata. Si fratii Becali si-au recunoscut vina sperand sa obtina o condamnare mai usoara. Cei doi sunt deja in inchisoare de un an si 7 luni.

Acum, pot primi maximum 7 ani de detentie. Pedeapsa s-ar contopi cu cele primite in dosarul transferurilor si va ramane in vigoare cea mai grea. Ceea ce ar inseamna multi ani de inchisoare pentru fiecare dintre ei. In schimb, daca obtin un acord de recunoastere a vinovatiei sau dosarul se judeca in procedura simplificata, ar putea iesi din inchisoare in cel mult 4 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO