DOSARUL MICROSOFT. Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, audiat la DNA

19-05-2016 10:54

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a venit joi la DNA, fiind citat pentru a fi audiat. Gabriel Sandu a fost condamnat, in dosarul “Microsoft”, la doi ani de inchisoare cu executare, decizia fiind contestata.

Cercetarile in cazul licentelor Microsoft continua intr-un dosar disjuns in care sunt vizati alti sapte fosti ministri. Gabriel Sandu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00.

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a fost condamnat, in 24 martie, de instanta suprema, in dosarul “Microsoft”, la doi ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si spalare de bani.

In acelasi dosar au fost condamnati fostul primar Gheorghe Stefan la trei ani de inchisoare cu executare, Dorin Cocos la doi ani de inchisoare cu executare si Nicolae Dumitru la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, toi fiind acuzati de trafic de influenta si spalare de bani.

Decizia nu este definitiva si a fost contestata de procurorii DNA si de catre inculpati.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spunea in 10 aprilie, la Pro TV, ca cercetarile din dosarul “Microsoft” continua in privinta celorlalte persoane, in special fosti ministri, urmarite penal pentru spalare de bani si abuz in serviciu, fiind dispuse analize financiare pentru a dovedi prejudiciul exact.

"In dosar se continua cercetarile. (...) S-a disjuns dosarul cu privire la infractiunile de spalare de bani, inclusiv fata de persoane care au fost cercetate in faza initiala. Alte persoane, si ma refer in special la cei care au avut calitate de fosti ministri, sunt cercetate si invinuite pentru abuz in serviciu", a spus Kovesi.

In ancheta “Microsoft” de la DNA sunt vizati sapte fosti ministri, respectiv Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu si Adriana Ticau, acestia fiind suspectati de faptele de coruptie si de abuz in serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licente Microsoft.


VIDEO PROTVPLUS.RO