Donald Trump a revocat directiva care le permitea elevilor transgen sa foloseasca ce toaleta doresc in scolile publice

23-02-2017 09:13


Donald Trump

Administratia presedintele Donald Trump a revocat miercuri o directiva emisa de administratia Barack Obama pentru scolile publice, care le cerea acestora sa le permita elevilor transgen sa foloseasca ce toaleta doresc, relateaza Reuters.

Liderul a subliniat ca directivele, a caror aplicare fusese oricum suspendata de un judecator federal, trebuie anulate, pentru ca statele si scolile publice ar trebui sa aiba autoritatea sa ia propriile decizii in acest domeniu, fara interferenta federala, relateaza news.ro.

Departamentele Justitiei si Educatiei vor continua sa studieze aspectele legale implicate de noua directiva, semnata de Trump, ce va fi trimisa scolilor din toata tara.

Decizia noului presedinte va inflama, probabil, spiritele in cel mai recent conflict intre traditionalistii si progresistii din tara.

Cateva sute de persoane s-au strans in fata Casei Albe pentru a protesta fata de actiunile noului lider. Ei au fluturat drapele-curcubeu si au scandat: “Nu ura, nu teama, studentii trans sunt bine-veniti aici”.

Potrivit recomandarilor care fusesera formulate de administratiai Obama, accesul la toalete si vestiare publice trebuie sa aiba loc conform sexului caruia i se identifica elevul si nu sexului prin nastere.

Scolile care incalcau aceasta regula, riscau sa piarda fonduri importante. Polemica privind toaletele a luat amploare in urma unei legi din Carolina de Nord, din 23 martie 2016, care le impunea persoanelor transgen sa utilizeze toaletele in functie de sexul din momentul nasterii. Exemplul a fost urmat la scurt timp dupa aceea de Mississippi.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO