Dincă, declarații contradictorii despre Luiza. Gestul făcut când a fost adus în pădure

Ultima actualizare: 05-08-2019 17:42

Rămășițele Luizei, tânăra dispărută în urmă cu aproape patru luni, ar fi fost descoperite luni după-amiază la marginea unei păduri, în apropiere de Caracal.

Gheorghe Dincă ar fi declarat că acolo a abandonat cadavrul ars al fetei, asta după ce zile la rând a susţinut că l-a aruncat într-o baltă.

Anchetatorii veniţi de la Bucureşti, care au preluat acest caz care șocat opinia publică, sunt luni după-amiază la fața locului și încearcă să găsească mai multe dovezi ale crimei.

Dacă expertizele ADN vor confirma ceea ce susține Dincă, atunci el le-a ucis pe cele două fete, Alexandra și Luiza, în acelaşi mod.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: Cam 15 minute să fi trecut de când Gheorge Dincă a venit personal aici. Era însoțit de o armată a Forțelor Speciale ale Poliției și le-a arătat anchetatorilor unde a abandonat rămășițele Luizei – cel puțin asta afirmă el, după ce astăzi a fost cuprins de un nou val de sinceritate.

Preț de câteva zile, bărbatul din Caracal, cel care mărturisise că le-a suprimat viața celor două fete pe care le-a scos la ocazie le-a spus anchetatorilor că pe prima tânără, pe care a răpit-o acum mai bine de trei luni de zile, ar fi ucis-o în casa sa, iar apoi ar fi aruncat trupul neînsuflețit în Dunăre. Au fost câteva căutări în zonă, însă fără succes.

Astăzi, anchetatorii veniți de la București, criminaliștii echipați cu aparatură de ultimă generație au fost surprinși de această nouă pistă oferită de Dincă. El a mărturisit că nu a abandonat trupul acesteia la Dunăre, așa cum afirmase până acum, ci că după ce i-a ars trupul l-ar fi adus într-o lizieră de pădure aflată la 3-4 kilometri distanță de casa lui, așa că anchetorii au venit aici pentru a descoperi dovezi. Așa au descoperit rămășite de natură umană. Încă nimeni nu poate spune cu certitudine că este vorba despre trupul Luizei, acest lucru va fi confirmat doar de testele ADN și de expertiza antropologică, iar acest lucru va dura cel puțin o zi-două.

Dincă a putut fi zărit câteva minute bune în liziera de pădure, încadrat de forțele speciale. Era încătușat și supravegheat atent de anchetatori. La un moment dat, a intrat undeva între copaci și le-a arătat anchetatorilor locul unde a abandonat rămășițele Luizei, iar apoi a venit în partea opusă, în zona în care se află o plantație de porumb, iar apoi s-a urcat în mașina Poliției și a plecat spre Caracal.

Avocatul familiei Luizei a asistat personal la această procedură, după ce a fost echipat cu un echipament care să protejeze câmpul infracțional. El a mărturisit că deocamdată se poate vorbi cu certitudine despre descoperirea unui nou cadavru carbonizat, însă nu se încumetă să spună că este vorba despre trupul Luizei. De acest lucru se vor ocupa cei de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, dar și cei de la Institutul Național de Criminologie, iar după aceste momente, spunea avocatul, ar urma să se întoarcă în „casa groazei”, însă cel puțin până în acest moment nu au ajuns în casa în care s-au comis ororile, ci probabil îi conduce pe teren pe anchetatori pentru a le arăta ce alte lucruri au mai făcut.

În jurul prânzului, polițiștii și jandarmii au periat o suprafață destul de mare de teren într-o plantație de floarea soarelui. Acolo se presupune că Gheorghe Dincă ar fi aruncat telefonul Luizei, în încercarea de a scăpa de orice urmă și, mai ales, de a nu fi făcută o conexiune între el și această dispariție investigată încă de acum câteva luni, nu doar de procurorii din Caracal, ci și de procurorii DIICOT. Sunt, însă, cel puțin până în acest moment informații că nu ar fi fost găsit acest telefon.

Iată, însă, că a apărut această răsturnare spectaculoasă de situație: momentul în care Gheorghe Dincă, cel care a ajuns pe proprietatea sa, a fost văzut preț de câteva minute bune cu capul plecat pe o masă. Cel mai probabil obosit, a adormit. Apoi a venit momentul în care a decis, pentru liniștea sa sufletească, spunea el, să recunoască din punctul său de vedere, pentru că deja putem pune la îndoială afirmațiile suspectului, câtă vreme cel puțin o parte din mărturii nu s-au confirmat, că acesta e adevărul.”
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO