Adrian Gurzau, lasat de colegii din Parlament pe mana procurorilor. Vineri ar putea ajunge in spatele gratiilor

05-10-2016 10:14

Deputatul Adrian Gurzau poate fi arestat preventiv. Colegii sai au incuviintat cererea procurorilor anticoruptie care il acuza de trafic de influenta.

Parlamentarul PMP de Cluj, apopiat al lui Traian Basescu si cumatru al Elenei Udrea va ajunge astfel in fata judecatorilor instantei supreme, chiar daca a contestat votul din plen. Colegii sai au incuviintat cererea de arestare preventiva cu 121 de voturi la 114, iar Gurzau a ajuns miercuri la DNA. A stat insa doar cateva minute, prevalandu-se, cel mai probabil, de dreptul la tacere. Nu a vrut sa faca nicio declaratie publica si a plecat in graba de la DNA. DNA va cere vineri instantei supreme sa emita un mandat de arestare pe numele sau.

Pe 27 septembrie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PiCCJ) cererea si referatul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului, acuzat de trafic de influenta in dosarul Carpatica Asig.

Procurorii il acuza pe Gurzau ca a incheiat un contract de prestari servicii cu Carpatcia Asig pe 2 noiembrie 2015. Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de ”relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing”, pe o durata minima de 5 ani. Valoarea toatala a fost de 270.000 de euro+TVA iar la momentul incheierii sale, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute.

Potrivit DNA, „In schimbul acestor promisiuni si, ulterior, in schimbul incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, inculpatul Gurzau Adrian a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat sa fie influentat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea anterioara. Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat membrii Consiliului A.S.F. sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., desi prin adresa Directiei de supraveghere si control - Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea starii de insolventa a S.C. CARPATICA ASIG S.A.”


VIDEO PROTVPLUS.RO