Demisia lui Valentin Riciu a durat 2 luni. Se întoarce consilier în MAI

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Valentin Riciu
Facebook.com

Valentin Riciu a revenit în funcţia de consilier al ministrului Afacerilor Interne pentru relaţia cu personalul şi sindicatele, informează vineri Biroul de presă al MAI.

Conform sursei citate, decizia a fost luată după clasarea celor trei plângeri despre care acesta a luat cunoştinţă din spaţiul public, aceste decizii confirmându-i nevinovăţia.

Pe 16 ianuarie, Valentin Riciu anunţa că demisionează din funcţia pe care o deţinea, la acea vreme, la Cabinetul ministrului de Interne Carmen Dan, deşi nu fusese informat despre vreo acuzaţie penală.

Citește si: Consilierul ministrului de Interne, acuzat că se întâlnea cu Eugen Stan. “O persoană destestabilă”

"Astăzi am decis să-mi încetez activitatea la cabinetul ministrului afacerilor interne. Nu pentru că situaţia mea juridică s-ar fi schimbat cu ceva. După cum am precizat, nu am fost informat despre vreo acuzaţie penală, iar comunicatul public al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este lămuritor. Am discutat astăzi cu ministrul şi decizia aceasta este. Nu am pretenţia de a fi exemplu pentru cineva, dar aşa văd eu ca poliţist responsabilitatea", scria el pe Facebook.

Riciu, consilier al ministrului de Interne pe domeniul sindical, cataloga drept "o mizerie" informaţia apărută în presă că ar avea un dosar penal pentru înşelăciune.

Precizările lui veneau după ce în presă apăruse o informaţie conform căreia Riciu ar fi fost implicat în trei dosare penale, două pe înşelăciune şi unul pe abuz în serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO