Deși le-au crescut salariile, cei 2.500 de angajați de la Protecția Copilului Vaslui au rămas fără niciun ban


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2017 09:50
Categorie: Stiri actuale
rate banca

Peste 2.500 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui care trebuiau să primească salariile în 15 octombrie, au rămas fără bani, deși Guvernul a promis că va găsi o soluție.

 

Luni, sindicaliții și conducerea unității au mers la discuții cu președintele Consiliului Județean Vaslui și cu prefectul județului, cărora le-au transmis că situația în instituție este tensionată, scrie Vremea Nouă.

Potrivit unor surse din cadrul întâlnirii, soluția va veni săptămâna viitoare, când Guvernul va da o Hotărâre, prin care DGASPC Vaslui să primească 36 de milioane de le, sumă necesară plății salariilor și cheltuielile de funcționare pentru patru luni rămase neplătite în acest an: septembrie – decembrie.

Publicația locală notează că instituția ar fi ajuns la acest nivel din cauza salariilor și a numărului mare de angajați. Astfel, Consiliul Județean ar urma ca, în 2018, să analizeze situația angajaților din instituție.

„La solicitarea angajatilor de la DGASPC, am convocat de urgentã Comisia de Dialog Social, în cadrul cãreia mi s-au adus la cunostintã problemele salariale ale acestei directii. L-am invitat la discutii si pe presedintele Consiliului Judetean, dl. Dumitru Buzatu, în calitate de ordonator de credite, cu care am discutat despre problema salarizãrii de la DGASPC Vaslui. Personal, pot sã spun cã am avut o discutie cu ministrul de Finante, acum douã sãptãmâni, dându-mi-se asigurãri cã aceastã situatie va fi rezolvatã în aceastã sãptãmânã. Nu s-a întâmplat asa, însã dl. presedinte Buzatu a spus cã are toate promisiunile de la Guvern cã situatia se va rezolva în cursul sãptãmânii viitoare, printr-o hotãrâre de Guvern care se va da special pentru a debloca situatia de la Vaslui”, a spus prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica.

În comparație cu anul anterior, salariile directorilor ar fi ajuns la 9.400 de lei, ale psihologilor sau inspectorilor cu studii superioare la 4.000 – 4.5000 de lei, iar ale paznicilor la 2.500-2.800 de lei.

„Știam cã bugetul Directiei nu ajunge decât pânã în luna august, am analizat asta încã de la începutul anului. Este adevãrat, au apãrut si majorãrile impuse de legea salarizãrii unice, dar este pãcat cã s-a ajuns aici. Vom face toate eforturile pentru a mentine Directia la nivelul actual, vom vedea”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Sursa: vremeanoua.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO