Dăncilă anunță o campanie împotriva traficului de persoane: E nevoie e consens național

13-08-2019 22:55


Viorica Dăncilă, după ședința CEx al PSD - 2

Premierul Viorica Dancilă a declarat marţi că, după cazul de la Caracal, ordonanţele care privesc situaţiile de urgenţă sunt pregătite şi va demara o campanie împotriva traficului de persoane.

„Ancheta (n.red.: de la Caracal) este făcută de DIICOT şi nu pot să spun eu dacă sunt sau nu sunt mulţumită. Pentru mine, este important să iau toate măsurile ca cei vinovaţi să plătească. Este important să aduc, din punct de vedere legislativ, acele elemente astfel încât fie că vorbim de Ministerul Justiţiei, fie de situaţiile de urgenţă, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor de Interne, să avem aceste reglementări pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple. Am avut discuţii cu MAI, cu Ministerul Justiţiei, avem deja pregătite ordonanţele de urgenţă pentru situaţii de urgenţă. Am vorbit deja cu domnul Arafat, ştiţi foarte bine că este un grup de lucru în subordinea premierului. Pentru mine, este important să demarăm un adevărat război împotriva criminalităţii”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Premierul a precizat că este foarte important ca pe viitor să existe o campanie susţinută împotriva traficului de persoane de către toţi cei care vor să ducă această luptă: „Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Pentru acest lucru ar trebui sa existe un consens la nivel naţional”.

Viorica Dăncilă a mai spus că o astfel de tragedie nu ar trebui politizată.

„Nu este corect, nu este uman ca pe o tragedie să încercăm să venim cu elemente politice. Şi eu sunt mamă. Sunt convinsă că toate mamele din România s-au gândit la copiii lor şi, în acest moment, cred că trebuie să gândim din punct de vedere uman, dincolo de interesele noastre politice. Eu voi face acest lucru”, a precizat Dăncilă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO