DNA a anuntat inceperea urmaririi penale fata de Dan Voiculescu

×
Codul embed a fost copiat

Dan Voiculescu a venit luni la DNA, pentru a fi audiat in dosarul de santaj in care sunt cercetati, printe altii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

UPDATE ora 12.35 Intr-un comunicat de presa, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii din cadrul DNA au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Voiculescu Dan in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

"COMUNICAT

In cauza penala referitoare la infractiunea de santaj retinuta in sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cat si cu privire la invinuitii: VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL, POP ȘERBAN, presedinte al ANAF la data faptelor si persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. si S.C. ANTENA 3 S.A., ale carei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presa din datele de 30 mai 2013, 11 iulie 2013 si 25 iulie 2013,

procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de VOICULESCU DAN in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

Citește și
dna
DNA: Antena 3, urmarita penal in dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la santaj
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

In acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L. si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.
in tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand ANTENA TV GROUP au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata.

Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata.

Invinuitului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie." - DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE.

UPDATE ora 12:30 Dan Voiculescu a declarat luni, dupa ce a fost audiat in dosarul de santaj in care sunt cercetati, printe altii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, ca anchetatorii i-au comunicat, cu acest prilej, ca este complice.

"Mi s-a adus la cunostinta ca as fi complice. Deci am fost, spun ei ca sunt complice. Eu nu am nicio treaba cu dosarul asta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt putin complicate. Parerea mea este urmatoarea: este o incercare de intimidare a presei, o incercare care de mult este dorita (...) Nu avem de-a face nici macar cu un santaj. Este un conflict comercial intre Antena Group si RCS, conflict care dureaza de sase ani, conflict care nu are niciun fel de legatura cu penalul", a spus Voiculescu, la iesirea de la DNA.

La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fondatorul Partidului Conservator a tinut sa ii transmita un mesaj sefului statului:

"Vreau sa-i transmit la modul cel mai serios lui Basescu Traian ca adversitatea noastra politica, de mare notorietate si de ani de zile, nu trebuie sa afecteze valori fundamentale ale societatii romanesti, cum e familia si, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni in decembrie. Asta e partea foarte serioasa si dureroasa", a spus Voiculescu, caruia ii lipsea o lentila de la ochelarii de soare.

Dan Voiculescu a venit la DNA insotit de avocatii Sergiu Andon si Gheorghita Mateut.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in 25 iulie, ca SC Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetati Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL.

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului", a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

Totodata, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan Bendei, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare.

"Incepand cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune Antena 3 si pe cele apartinand SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", a precizat DNA.

Directorul general al Antena 3, Mihai Gadea, a fost, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, procurorii aducandu-i la cunostinta acuzatiile aduse societatii in acest dosar. Mihai Gadea a fost citat in calitate de martor in dosarul de santaj.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

Sorin Alexandrescu a depus, in 22 iulie, o plangere penala la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5, pentru denunt calomnios in cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, in care a aratat ca acesta a folosit date false sau eronate atunci cand l-a denuntat la DNA.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de Camelia Rodica Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au aratat ca Sorin Alexandrescu urmarea sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Sorin Alexandrescu ar fi discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisa lui Bendei, emisa de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a inregistrarii convorbirii telefonice care a avut loc intre cei doi in 26 aprilie, au aratat procurorii. Camelia Voiculescu i-ar fi atras atentia lui Alexandrescu sa aiba grija: "Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! Si oricum tre’ sa ai super grija, te rog!? Stii ca … Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Omar Hayssam, audiat la DNA in dosarul IPRS Baneasa. Sirianul este acuzat de fals in acte
Omar Hayssam, audiat la DNA in dosarul IPRS Baneasa. Sirianul este acuzat de fals in acte

Omar Hayssam a fost audiat vineri intr-un dosar in care este acuzat ca a cumparat de la Statul roman o fabrica folosindu-se de acte false.

DNA: Antena 3, urmarita penal in dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la santaj
DNA: Antena 3, urmarita penal in dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la santaj

Societatea comerciala Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetati Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL, se arata intr-un comunicat DNA.

Scandalul cardurilor de sanatate. Duta: Acuzatiile care mi se aduc sunt
Scandalul cardurilor de sanatate. Duta: Acuzatiile care mi se aduc sunt "absolut aberante"

Lucian Duta a declarat inainte de sedinta BPN al PDL ca nu a primit niciun document in privinta sesizarii de catre Guvern a DNA in cazul sau, ca sunt "absolut aberante" acuzatiile care i se aduc, dar ca probabil va fi chemat la DNA.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.