Dan Voiculescu: "Am auzit ca este in derulare o actiune pentru GRATIEREA mea"

05-11-2014 11:33


Dan Voiculescu

Dan Voiculescu a anuntat pe blogul personal ca a aflat ca exista o actiune pentru gratierea sa.

"Am auzit ca este in derulare o actiune pentru gratierea mea, la cererea cetatenilor. Apreciez gestul lor, le multumesc, dar ii rog sa nu o faca pentru ca nu am savarsit nimic ilegal.

Decizia penala nr. 888/A/08.08.2014 este o decizie intemeiata pe motive politice. De altfel, la acest dosar nu exista niciun fel de probe directe sau indirecte impotriva mea.

Eu imi continui viata cu demnitate." - a scris Dan Voiculescu pe blog.

Magistratii au aratat in motivarea deciziei de condamnare la 10  ani de inchisoare a lui Dan Voiculescu ca presedintele fondator al PC si-a exercitat influenta pentru a obtine de la Administratia Domeniilor Statului - prin intermediul companiei Grivco - pachetul de actiuni la Institutul pentru Cercetari Alimentare (ICA) "la un pret de garsoniera de periferie", de 75 de ori mai mic decat valoarea reala.

"Totodata, faptul ca inculpatul Voiculescu Dan si-a exercitat influenta si autoritatea in calitate de presedinte al unui partid politic asupra inculpatilor Mencinicopschi Gheorghe si Pantis Sorin rezulta din activitatea infractionala complexa savarsita de acesti inculpati, care releva ca acestia au actionat in acest mod in scopul facilitarii adjudecarii pachetului majoritar de actiuni de catre SC GRIVCO SA controlata de inculpatul Voiculescu Dan, beneficiarul final al operatiuni prin care ADS a vandut pachetul de actiuni pe care-l detinea la societatea in cauza la un pret de 75 de ori mai mic decat valoarea comerciala a acestuia, respectiv la un pret de garsoniera de periferie, de 104.730 euro, in conditiile in care societatea detinea o suprafata de 36.676 mp teren in zona Baneasa, ce valora peste 2.750.000 USD", se arata in motivarea obtinuta de Stirile ProTV.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO