Dan Voiculescu a pierdut un nou proces legat de dosarul ICA. Decizia Curtii de Apel nu este definitiva

Dan Voiculescu

Actiunea omului de afaceri prin care reclama modul de numire al judecatorilor din dosarul ICA a fost respinsa joi de judecatori

Dan Voiculescu a pierdut procesul in care a contestat raportul Inspectiei Judiciare din CSM, care a stabilit ca cei doi judecatori care au solutionat dosarul in care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de inchisoare au fost repartizati corect in completul care a dat sentinta definitiva. Decizia a fost luata joi de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

"Respinge ca inadmisibila actiunea formulata de reclamantul Voiculescu Dan in contradictoriu cu parata Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", au decis judecatorii. Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Contestatia lui Dan Voiculescu a fost inregistrata in 26 august 2014 la Curtea de Apel Bucuresti.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, in urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost repartizat in mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea. Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta in mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

"In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, in cazurile in care, din motive obiective se impune acest demers", potrivit CSM.

Citește și
Dan Voiculescu - cover
Dan Voiculescu ramane dupa gratii. Cererea de anulare a pedepsei a fost RESPINSA

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, in primul rand, despre suspendarea din exercitarea functiei de judecator a lui Stan Mustata, pensionarea judecatorului Florica Duta, precum si promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitiei a judecatoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv inlocuitorul judecatorului suspendat Stan Mustata. "Pe parcursul perioadei in care au avut loc inlocuirile in cadrul completului de judecata, cu judecatorii din lista de permanenta (29 aprilie - 10 iunie 2014), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare in functii de judecatori, la curtile de apel. Doamna Carmen Bogdan si domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecatorii promovati la Curtea de Apel Bucuresti", arata CSM. Astfel, cei doi magistrati au fost judecatorii care, potrivit Hotararii colegiului de conducere, au schimbat membrii completului, din care unul fusese suspendat, iar ceilalti nu mai functionau la acea instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august 2014, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare. Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie 2014 de completul format din magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.

Citește și...
Dan Voiculescu il da in judecata pe Traian Basescu, dupa afirmatiile privind fondurile Crescent
Dan Voiculescu il da in judecata pe Traian Basescu, dupa afirmatiile privind fondurile Crescent

Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat in detentie, a anuntat marti, intr-o postare pe blogul personal, ca a pornit "o actiune in justitie impotriva lui Traian Basescu", dupa afirmatiile fostului presedinte privind fondurile Crescent.

Dan Voiculescu ramane dupa gratii. Cererea de anulare a pedepsei a fost RESPINSA
Dan Voiculescu ramane dupa gratii. Cererea de anulare a pedepsei a fost RESPINSA

Cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu in dosarul ICA - 10 ani de inchisoare - a fost respinsa marti de un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti.

Presedintele PC, in
Presedintele PC, in "razboi" cu Dan Voiculescu. Ce ii transmite Daniel Constantin fostului sau sef, aflat in puscarie

Presedintele PC, Daniel Constantin, a transmis o scrisoare deschisa in care ii raspunde lui Dan Voiculescu, dupa ce acesta din urma a spus ca fostul sau om de incredere va fi "judecat" in 2015, "de Dumnezeu, dar si de justitie".

Recomandări
Cum le-au mulțumit francezii pompierilor români care intervin la incendii. GALERIE FOTO și VIDEO
Cum le-au mulțumit francezii pompierilor români care intervin la incendii. GALERIE FOTO și VIDEO

Pompierii români continuă misiunea din Franța, unde intervin pentru stingerea incendiilor. Unii locuitori din Gironde le-au mulțumit românilor scriind în română pe un banner: "Mulțumesc".

Parchetul General a publicat rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”. Actul are 345 de pagini VEZI DOCUMENT
Parchetul General a publicat rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”. Actul are 345 de pagini VEZI DOCUMENT

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat, marţi, pe pagina de internet a instituţiei, rechizitoriul din dosarul ”Revoluţiei”.  

Ultimele imagini cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, în timpul unei furtuni puternice | VIDEO
Ultimele imagini cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, în timpul unei furtuni puternice | VIDEO

Au apărut imagini cu ultimele momente din viața celor doi tineri de 21 de ani din Huși dispăruți la Costinești, în timpul uneia dintre cele mai puternice furtuni de pe litoral.