Dâmbovița: În loc să organizeze ziua comunei primarul a cumpărat sute de tablete pentru elevi

Ultima actualizare: 17-06-2020 10:10

Cu banii cu care ar fi trebuit să se organizeze ziua comunei au fost cumpărate sute de tablete pentru elevi. S-a întâmplat în Dâmboviţa, unde copiii cu greu s-au descurcat în această perioadă în care şcoala s-a mutat pe internet.

Entuziasmați și curioși, cei 316 elevi ai școlii gimnaziale din comuna Răzvad din Dâmbovița au pășit din nou în curtea unității de învățământ - de această dată pentru a primi cate o tabletă. În plus, autoritățile locale spun că vor acoperi și costurile abonamentelor pentru internet de mare viteză.

Elev: "O să am grijă și o să fac lecții cu doamna".

Profesorii mărturisesc că, în ultimele luni, pentru mulți dintre copii a fost dificil să ia parte la cursurile online.

Mirela Derdeleac, profesor şcoală gimnazială Răzvad: "Erau necesare tabletele, nu toți au avut acces la internet, unii au lucrat de pe telefoanele părinților și atunci le-a fost foarte greu să vadă chiar tot ce puneam noi, ce le share-uiam la lecțiile online".

Mariana Urucu, directorul şcolii Răzvad: "Acolo unde au existat doi, trei, patru copii în familie au întâmpinat dificultăți din pricina orarului, deși noi am căutat să facem de așa manieră încât să poată intra fiecare copil pe clase, într-un interval diferit de fratele sau sora lui".

Autoritățile susțin că intenționează că până la finalul vacanței de vară să cumpere și laptopuri pentru profesori.

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad: "Ne-am dat seama că este foarte mare nevoie de aceste tablete, pentru ca voi copilașii să vă puteți face temele în continuare, să vă puteți face lecțiile în continuare".

În martie, din cauza pandemiei, trei milioane de copii din țară ar fi trebuit să treacă de la învățământul clasic la scoala online. În realitate însă, potrivit unui studiu IRES, 32 la sută dintre elevii înscriși în învățământul preuniversitar nu au acces la echipamentul necesar pentru lecțiile desfășurate online.

În aceste condiții, la nivel național, Ministerul Educației a anunțat că intenționează să cumpere un sfert de milion de tablete, care ar trebui să ajungă la copii din familii sărmane.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO