Cum se pregătesc romii din Blaj pentru Papa Francisc. Au demolat moara să facă biserică

02-06-2019 08:45


"Deschideți-vă inima și nu faceți diferențe. Sărac sau bogat, suntem egali în fața divinității." - este mesajul plin de profunzime care va ajunge împreună cu Papa Francisc la o comunitate de oameni săraci din Blaj. 

Suveranul Pontif și-a dorit enorm să îi cunoască, așa că le va trece pragul, se vor ruga împreună și vor vorbi, în a treia zi a vizitei Papei în România. În așteptarea Sfântului Părinte, comunitatea este copleșită de emoții și s-au pregătit de zor pentru această mare sărbătoare.

De câteva zile, oamenii din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj freamătă în aşteptarea Papei. Este o comunitate de oameni săraci, dar oneşti şi au muncit de zor pentru acest eveniment important.

"Facem curăţenie, facem ordine şi aşteptam cu drag să vină”, spune un localnic. În doar trei luni, fosta moară din cartier a fost pusă la pământ, iar în locul ei a fost ridicată o falnică biserică.

"Îl primim cu drag şi cu aplauze cât de multe din acest cartier. Am văzut, pune mâna pe cap la copii, le-o pupat mâna”, declară un localnic.

Aici trăiesc în jur de 3000 de oameni. E un cartier de oameni sărmani, însă cei de aici îşi recunosc condiţia şi încearcă zi de zi să o depăşească. Sunt oameni credincioşi, iar biserica i-a ajutat mereu.

Alături de credincioşi, Papa Francisc va ţine o rugăciune la bisericuţa ridicată special pentru venirea lui. Va poposi numai jumătate de oră, însă mesajul lui este unul puternic - toţi suntem egali, indiferent de condiţia socială.

Cristian Barta, vicar Arhieparhia de Albă Iulia şi Făgăraş: „Noi trebuie să vedem că un simbol venirea papei în comunitatea de romi. Comunitatea oamenilor din Barbu Lăutaru este alcătuită din oameni buni, frumoşi, în cea mai mare parte integraţi în piaţa muncii, lucrează şi îşi câştigă pâinea în mod onest."

Special pentru sanctitatea sa, în biserică a fost adus un scaun arhieresc, creat de câţiva artizani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO