Cum au petrecut românii de 1 Mai. De la grătare în curte la scenete în costum popular

Ultima actualizare: 01-05-2020 20:45

Mulți au găsit astăzi resurse și umor pentru a sărbători 1 Mai muncitoresc, deși au stat izolați.

Cei mai câștigați au fost cei care au putut să-și pregăteasca un grătar în curte.

La Alba Iulia, un bărbat a improvizat și o defilare, spre mirarea familiei, iar în blocurile patriei, micii au sfârâit pe aragaz sau pe grătarul din balcon.

Ioan Daian, un fermier de 60 de ani din Alba Iulia, a pregatit in izolare o scenetă de 1 mai. A defilat pe muzică, cu tricolorul și o șapcă de muncitor pe cap. Discretă, soția s-a retras din cadru. Pentru defilarea cu tractorul, fermierul s-a îmbrăcat în costum popular. Pe grătarul cu mici și carne a agățat și o pancartă pe care scrie 1 mai 2020.

Nu toată lumea a acceptat regulile ordonanței militare. Polițiștii verifică dacă mai mulți bărbați din județul Olt care au petrecut cu manele și mici au respectat izolarea.

Și imaginile cu un bărbat care face un grătar în Sectorul 3 al Capitalei, în spatele blocului, au stârnit indignare.

Cum au petrecut artiștii

 

 

 

Pe de altă parte, artiștii, obișnuiți să fie de 1 Mai pe scenă, stau acum acasă. Pavel Bartoș, de pildă, le-a lansat prietenilor săi o provocare pe canalul sau de Youtube.

Pavel Bartoș: „Noroc că m-am ocupat eu. Mici pentru toată lumea și, bineînțeles, în izolare, și berea din dotare. Popor talentat și izolat, de 1 Mai eu te-am pupat”.

Ana Morodan: „De 1 Mai m-am gândit să nu mă machiez, să nu mă aranjez prea tare, mi-am pus bijuteriile preferate, o să mă plimb prin casă, o să îmi aduc aminte de fiecare obiect de decor, de unde l-am adus”.

Adrian Nartea: „1 Mai muncitoresc, m-am dotat cu salopetă mulțumită vecinului, grătarul îl fac singur, așa trebuie, stăm acasă, stăm safe. M-am pregătit cu lemne cu mici”.

Cei mai câștigați români: cei care stau la curte

 

 

 

Mioara și Cristian au avut rezervare la Vama Veche, dar au fost nevoiți să o anuleze și au petrecut acasă.

Chiar și cei care au casele la o aruncătură de băț de Marea Neagră nu s-au putut bucura de plajă.

Silvia Trașcă: „La Năvodari nu avem voie la mare, stăm în curte, avem mici”.

Alții au pregătit mici în balcon sau în bucătărie.

Evident, cei mai câștigați Români sunt cei care stau la curte. În Popești Leordeni, din loc în loc s-au văzut de fuioare de fum. De pildă, o familie a început să pregătească un grătar regulamentar încă de dimineață.

Pe români i-a însoțit și umorul, care a ținut loc de mici, grătare și iarbă verde în sufragerii. Așa cum a încercat să facă și un bărbat care a improvizat un picnic la televizor. L-au ajutat și aplicațiile, care pot proiecta un grătar în realitate augmentată oriunde ne dorim.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO