Episoadele telenovelei Elodia. De la probele de sange din apartament pana la teoriile despre cadavru

×
Codul embed a fost copiat

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.

Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei.

In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Cristian Cioaca a sustinut in fata magistratilor ca in 29 august 2007 a avut singura discutie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorta, iar in noaptea de 29 spre 30 august 2007, cand procurorii sustin ca si-a ucis sotia, el a fost plecat la Pitesti, la o femeie, martora in dosar, cu care avea o relatie la acel moment.

Citește și
cover cioaca elodia
Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si obligat sa plateasca 250.000 de euro
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Incepusem o relatie si asa am considerat ca este normal si firesc. Amandoi eram de acord cu divortul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura data cu Elodia despre un eventual divort, asta pentru ca aveam o relatie cu altcineva si Elodia a fost de acord cu asta. Stiam despre ea ca ma insela, dovada sunt e-mail-urile in care ea spune cu cine a fost in Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut impreuna cu acel barbat. Chiar si in vara anului 2007 au fost impreuna in vacanta, fara copii. Niciodata Elodia nu s-a interesat de ceea ce facea copilul in tara, la parintii mei", a declarat Cristian Cioaca, in sala de judecata.

El a mai sustinut ca avocatii familiei Ghinescu nu au probe, ci se bazeaza doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este "un scenariu fantezist fabricat".

Cristian Cioaca a mai spus la Tribunalul Arges, in finalul pledoariei, ca initial nu s-a gasit niciun "stropulet de sange", insa ulterior au fost descoperite pete de sange in portbagaj, pe schimbatorul de viteze si pe tocul pistolului pe care nu are cum sa le explice, apoi s-a adresat magistratului: "Suntem in Saptamana Patimilor si vreau sa stiti ca asa cum judecati, asa veti fi judecat!".

In 30 ianuarie2012 , Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor.

"Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", notau procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.

Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti.

Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia.

Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.

Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si obligat sa plateasca 250.000 de euro

Cristian Cioaca a fost achitat, in 6 aprilie 2012, in dosarul in care a fost judecat pentru violarea corespondentei prin e-mail a fostei sale sotii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecatoriei Brasov dupa rejudecarea dosarului.

Decizia a fost atacata cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar si de DIICOT Brasov si Parchetul instantei supreme. Curtea de Apel Brasov a admis recursurile si a casat sentinta.

Dosarul de violare a corespondentei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov, in aprilie 2011, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Initial, Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe Cioaca, in 27 septembrie 2010, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Hackerul Adrian Nitu, judecat in acelasi dosar, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in februarie 2009, alaturi de hacker-ul Adrian Nitu, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoana cercetata in acest dosar a fost fostul coleg al lui Cioaca, Marius Sebastian Breazu, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov.

Acesta insa nu a fost trimis in judecata, fiindu-i aplicata doar o sanctiune administrativa.

Cioaca a refuzat sa dea orice declaratie cu privire la acest caz in fata procurorilor, in schimb a recunoscut in fata presei ca a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soti in contul de Yahoo Messenger al fostei sale sotii.

In acest dosar, pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa acesta a stat doar cateva zile in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Brasov intrucat a fost eliberat sub control judiciar.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Emilia Ghinescu: Ne asteptam la o decizie mai dura, Cioaca ar fi trebuit sa fie condamnat pe viata
Emilia Ghinescu: Ne asteptam la o decizie mai dura, Cioaca ar fi trebuit sa fie condamnat pe viata

Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, spune ca se astepta la o decizie a magistratilor "mai aspra" in cazul lui Cristian Cioaca, apreciind ca acesta ar fi trebuit sa fie condamnat pe viata.

Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si obligat sa plateasca 250.000 de euro
Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si obligat sa plateasca 250.000 de euro

Dupa ani de procese, cautari fara niciun rezultat, dezbateri si legende, judecatorii au dat o prima sentinta in controversatul caz al Elodiei. Cristian Cioaca, a fost condamnat astazi la 22 de ani pentru omor, chiar daca trupul victimei nu a fost gasit.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.