Cristian Borcea si Victor Becali vor executa pedeapsa in regim semideschis. Decizia instantei este definitiva


Ultimul update: Joi 15 Mai 2014 07:00
Data publicarii: Luni 12 Mai 2014 17:17
Categorie: Stiri actuale

Borcea si Victor Becali vor executa pedeapsa in regim semideschis, a decis Judecatoria Medgidia, astfel ca cei doi, care isi executa pedeapsa in regim inchis la Penitenciarul Slobozia, s-ar putea alatura lui Gigi Becali in Penitenciarul Poarta Alba.

Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, luni, contestatiile depuse de Cristian Borcea si Victor Becali pentru stabilirea regimului de detentie si au stabilit ca atat Cristian Borcea, cat si Victor Becali isi vor ispasi pedepsele in regim semideschis.
In ambele cazuri, decizia instantei este definitiva.

Astfel, in urma acestei decizii Cristian Borcea si Victor Becali ar putea fi transferato la Penitenciarul Poarta Alba, acolo unde isi ispaseste pedeapsa si Gigi Becali, var al lui Victor Becali si nas al lui Cristian Borcea, amandoi avand buletine de Constanta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, decizia va fi luata de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

"Instanta decide regimul de detentie, iar pe cale de consecinta Administratia Nationala a Penitenciarelor ii repartizeaza in unitatea penitenciara cu regim corespunzator”, a precizat Gabriel Botezan.

De altfel, Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba, din cauza unor probleme medicale, ultima data ajungand acolo in urma cu aproximativ doua saptamani.

Ce inseamna regimul semideschis

- Regimul semideschis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 3 ani.

- Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis sunt cazate in comun, se pot deplasa neinsotite in zone prestabilite din interiorul penitenciarului, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, sub supraveghere, in grupuri, in spatii din interiorul penitenciarului care raman deschise in timpul zilei, in conditiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

- Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis pot presta munca si desfasura activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica și asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, in afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronica, in conditiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.
 

 

Gigi Becali si-a angajat avocat portughez pentru a-l reprezenta la CEDO. Mesajul omului de afaceri pentru autoritatile romane
Cristi Borcea a ratat ultima sansa de a iesi din inchisoare. Contestatia sa a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti
VIDEO PROTVPLUS.RO