Cristi Borcea neaga acuzatia ca ar fi mituit-o pe judecatoarea care l-a achitat in Dosarul Transferurilor. Ce a anuntat

Dată publicare: 20-10-2016 13:46
Dată actualizare: 23-10-2016 07:06


Aflat dupa gratii unde executa o condamnare in dosarul transferurilor, Cristi Borcea este judecat pentru ca ar fi mituit-o pe magistrata care l-a achitat in prima instanta.

Fostul sef al clubului Dinamo este singurul dintre protagonistii acestui scandal care nu a recunoscut acuzatia. Si a anuntat ca nu va da nici o declaratie pana la finalul procesului.

Cristi Borcea joaca pe o singura carte: achitarea. A negat ca i-ar fi platit judecatoarei Gianina Terceanu zece mii de euro ca sa il achite in dosarul transferurilor. In plus, a cerut sa nu mai fie adus la instanta care trebuie sa decida daca este vinovat de dare de mita. Procurorii cer in cazul sau o pedeapsa de pana la 5 ani.

Dupa ce doar cu cateva saptamani in urma a fost eliberat conditionat, Giovani Becali s-a intors la instanta care in martie 2014 l-a trimis dupa gratii; dispus sa faca orice ii sta in putere sa ii convinga pe magistrati sa nu il trimita inapoi la inchisoare."

Judecati in acelasi dosar si Giovani Becali, si fratele sau Victor au recunoscut ca i-au platit judecatoarei Gianins Terceanu 185 de mii de euro ca sa nu ii condamne in dosarul transferurilor. Declaratia le-ar putea reduce pedeapsa.

Iar judecatoarea Gianina Terceanu mizeaza pe clementa colegilor sai pentru ca a fost sincera in ancheta.

George Moloman, avocatul judecatoarei Gianina Terceanu: spune ca ea a recunoscut acuzatiile, a recuperat banii dati spaga si a dat si o mana de ajutor procurorilor. asa ca mizeaza pe o pedeapsa mica, inclusiv cu suspendare.

Curtea de apel bucuresti va lua o decizie in acest caz peste doua saptamani.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO