Peste o mie de persoane au protestat în Piața Victoriei față de modificările aduse Codului Penal


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 03 Iulie 2018 20:43
Categorie: Stiri actuale
protest bucuresti

Peste 1.000 de persoane au protestat marţi seară în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la Codul penal şi a Guvernului.

Manifestanţii au scandat "Hoţii, hoţii", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia, demisia", "PSD, ciuma roşie", "România, trezeşte-te!".

Protestatarii au afişat pancarte pe care scria "Jos labele de pe Codul penal", "Toţi pentru Justiţie", "Nu suntem reprezentaţi de corupţi şi agramaţi", "Hoţia şi prostia conduc România", "Nu ne mai sfidaţi!".

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

La ora 21 a fost intonat Imnul naţional iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

De asemenea, în piaţă au fost prezenţi mai mulţi voluntari care au strâns semnături pentru campania USR "Fără penali în funcţii publice".

Pe timpul protestului traficul nu a fost blocat şi nu au fost înregistrate incidente.

UPDATE 20:40 La această oră, în Piaţa Victoriei protestează aproximativ 300 de persoane, printre manifestanţi fiind şi deputatul Nicuşor Dan.

UPDATE 19:45 Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din capitală.

Protestul a fost anunțat pe Facebook de comunitatea Corupția Ucide.

Senatul a votat marți, în sesiune extraordinară, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă de modificare a Codului penal.

Proiectul, care a fost iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a întrunit 74 voturi “pentru”, 9 abţineri şi 28 ”împotrivă” .

Comisia “Iordache” a redefinit abuzul în serviciu, iar opoziția a susținut că noua formă l-ar putea ajuta pe Liviu Dragnea să scape de condamnare.

PSD a votat un nou mod de a fura - hoția altruistă - în care împarți cu ceata de haiduci politici ce ai furat de la români.” - a spus un senator USR de la microfonul plenului Senatului.

Comisia parlamentară pentru modificările legilor justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, se întrunește în regim de urgență, marți după-amiază, pentru a adopta un nou raport pe modificările aduse Codului Penal - astfel încât acest raport să fie trimis cât mai repede spre dezbateri, miercuri, Camerei Deputaților, care este for decizional.

Apoi, joi se va da votul final.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO