Coronavirus România 26 martie, LIVE UPDATE. Șase decese anunțate astăzi, bilanțul total ajunge la 23 de morți

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus România 26 martie, LIVE UPDATE. De la zi la zi, primim tot mai multe veşti rele. Autorităţile confirmă deja 22 decese, dar şi 1.029 cazuri de infectare.

 

Coronavirus România 26 martie, LIVE UPDATE

 

UPDATE 22:55 - A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23.

Potrivit stirioficiale.ro, este vorba despre un bărbat, 75 ani, din judetul Iași, internat și confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Acesta prezenta comorbiditati și diabet zaharat complicat.

Citește și
carantina
Mii de români intră în carantină, după ce s-au întors din zonele grav afectate de COVID-19
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

UPDATE 19:55 - Alte patru decese confirmate în România

 

Decesul 19 - Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.

Decesul 20 - De asemenea, un bărbat în vârstă de 49 ani, din judetul Timiș, neinternat, a decedat. S-a prezentat în data 20 martie la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic si radiologic).

I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută.

În 24 martie, starea deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu.

Confirmat pe data de 26 martie, decedat în aceeași dată.
Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

Decesul 21 -  Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie pentru hemodializă.

Stare agravată din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25 martie. Confirmat pozitiv în data de 26 martie.

Decesul 22 -  Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în data de 25 martie, decedat in 25 martie în ambulanță, în timpul transferului în Spitalul BI V. Babeș Timișoara.

UPDATE 15:50 - 153 de cadre medicale și personal auxiliar din România au coronavirus

 

153 de cadre medicale şi personal auxiliar sunt confirmate cu coronavirus la nivel naţional, conform datelor raportate din teritoriu către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, dintre acestea 70 sunt medici, 50 asistente medicale, 15 infirmiere, o îngrijitoare și 17 persoane din personalul auxiliar.

Cele mai multe cazuri - 90 sunt în Suceava şi 36 sunt în Bucureşti. În Constanţa se înregistrează un caz, Covasna - 5, Hunedoara - 12, Iaşi - 3, Neamţ - 2, Vrancea - 2.  

Pe lângă aceștia, alte 20 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus în Focșani.

Astfel, aproximativ 17% dintre cazurile de coronavirus din România sunt cadre medicale.

UPDATE 14:47 - Un nou deces confirmat

 

A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, fiind cazul numărul 18 la nivel național.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.
Pacienta a fost transferată în data de 22.03.2020 în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Pacienta avea afecțiuni pre-existente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

UPDATE 14:00 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

 

UPDATE 12:58 - 123 de cazuri noi de coronavirus în România. Bilanț total - 1029


Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

UPDATE 12:40 O angajată de la Agenția Națională a Medicamentului a fost infectată cu coronavirus.

 

UPDATE 12:28 Încă 20 de cadre medicale de la Focșani, confirmate cu coronavirus

 

În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație. Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului.

La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil.

UPDATE 10:36 Bistriţa-Năsăud: Poliţiştii izolaţi la domiciliu după ce au intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19 nu sunt infectați

 

Cei doi poliţişti bistriţeni care s-au autoizolat la domiciliu după ce au intrat în contact cu prima persoană din judeţul Botoşani diagnosticată cu COVID-19 au primit rezultate negative în urma testării, a informat, joi, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul din Botoşani a fost implicat, pe 14 martie, într-un accident rutier uşor petrecut pe raza municipiului Bistriţa, în timp ce se deplasa cu autoturismul într-un convoi însoţit de poliţişti şi jandarmi, după revenirea în ţară din Italia.

Atât şoferul, cât şi poliţiştii care au intervenit la faţa locului erau echipaţi corespunzător, purtau mănuşi şi măşti de protecţie.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud precizează că alte 13 persoane au primit rezultate negative în urma testării pentru COVID-19.

UPDATE 10:30 Metodologia de solicitare şi eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial 

 

Certificatele de situaţie de urgenţă vor fi de culoare albastră, pentru firmele care au activitatea total sau parţial întreruptă, şi galbenă, pentru companiile care înregistrează diminuarea activităţii cu minimum 25%, potrivit metodologiei publicată în Monitorul Oficial.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri menţionează, într-un comunicat remis joi AGERPRES, că ministrul Virgil Popescu a emis Ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare şi eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU).

Certificatele de situaţie de urgenţă sunt solicitate şi se vor elibera exclusiv electronic, fără costuri, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/.

"Am finalizat şi publicat în Monitorul Oficial metodologia de acordare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) pentru societăţile afectate de situaţia economică generată de criza COVID-19 în România. Am dorit ca obţinerea acestui document să fie un proces simplu, transparent, la îndemâna celor aflaţi în dificultate în acest moment. De aceea, el va fi eliberat online, fără costuri, pentru toţi operatorii din sectoarele cele mai afectate de această criză. Rămânem alături de nevoile mediului de afaceri românesc în această perioadă şi vom susţine, prin măsuri economice aplicate, toate companiile, astfel încât să treacă cu bine peste perioada de criză şi să-şi continue activitatea. Economia României trebuie să meargă înainte", a declarat ministrul Virgil Popescu.

CSU se solicită în baza unei declaraţii pe propria răspundere, prin care solicitantul îşi asumă faptul că toate datele furnizate sunt complete, reale şi corecte în fiecare detaliu prezentat. Modelul declaraţiei pe propria răspundere va putea fi descărcat de pe platforma http://prevenire.gov.ro.

Ordinul ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri nr. 791din 24 martie 2020 a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial nr. 248 din 25 martie 2020. În termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) va asigura adaptarea şi funcţionarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro/, în scopul depunerii solicitărilor şi eliberării CSU.

UPDATE 10:26 Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Informația a fost confirmată de premierul Ludovic Orban. Detalii AICI

 

Interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de actualul secretar de stat Nelu Tătaru.

UPDATE 09:23 Avertisment dur transmis de un deputat USR

 

Preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai, s-a declarat indignat de decizia ministrului Sănătăţii de a testa pentru COVID-19 toţi locuitorii Bucureştiului şi a subliniat că prioritatea ar trebui să fie Moldova, a scris el într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul a explicat că cele mai multe persoane care s-au întors deja sau care vor reveni din străinătate sunt din judeţele Moldovei şi, de aceea, trebuie realizate testările locuitorilor de aici.

În plus, Iulian Bulai a dat exemplul situaţiei de la Spitalul Clinic Judeţean Suceava, unde ar trebui testat tot personalul unităţii.

"Sunt indignat. Foarte supărat! Moldova trebuie testată întâi, nu Bucureştiul! Prioritatea e focarul de coronavirus. Focarul din Moldova. Asta e prioritatea de testare. Marea prioritate, de care depinde viaţa oamenilor dintr-o întreagă regiune. Concentraţi-vă pe vieţile în pericol acum, domnule Costache, nu aşteptaţi alegerile ca să descoperiţi că Moldova există! Fără această testare, riscăm să devenim Lombardia României. Vrem testare în Moldova", a scris deputatul pe Facebook.

UPDATE 08:53 Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că o asistentă de la UPU Cluj-Napoca a fost depistată cu coronavirus

 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că o asistentă de la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj-Napoca a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj.

”Situaţie dramatică la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj! O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Vestea bună este că mulţi dintre ei au primit primul rezultat şi este negativ” a scris pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu.

UPDATE 08:44 O lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România

 

Primul caz de coronavirus din România a fost diagnosticat în 26 februarie. O lună mai târziu, în România sunt 906 cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese, iar 86 de oameni au fost vindecaţi. Dinntre cei decedaţi, 11 sunt bărbaţi şi 6 sunt femei, iar 9 dintre ei sunt persoane de peste 70 de ani. Majoritatea celor decedaţi aveau şi alte afecţiuni asociate.

UPDATE 08:35 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul


 

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.

 

Ultima persoană decedată, anunțată miercuri seară, avea 70 de ani şi era internată la Spitalul Județean din Suceava. Pacienta a fost confirmată pozitiv chiar miercuri. În doar 24 de ore, au apărut în total încă 144 de noi cazuri de îmbolnăvire în ţara noastră.

Alți 187 de cetăţeni români au fost repatriați din Italia, de la Roma, cu o cursă tip charter operată de Tarom, care a aterizat pe aeroportul din Constanţa. 100 dintre ei au fost duşi la un centru de carantină din judeţul Tulcea, iar ceilalţi 87 la unul din judeţul Constanţa.

Sunt și vești bune - 86 de persoane au fost vindecate și externate, cei mai mulți din Timișoara și Bucureşti.

O situaţie ieşită din comun s-a înregistrat într-o biserică din Bucureşti. Acolo, doi preoţi, doi diaconi, vânzătoarea de la lumânări şi un alt bărbat din personalul bisericii, au fost depistaţi pozitiv și sunt internați acum la Institutul Matei Balş din capitală.

Ministrul Sănătății: Toți bucureştenii vor fi testaţi pentru COVID-19

 

 

Toți bucureştenii vor fi testaţi pentru COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, într-un interviu acordat Ştirilor PRO TV.

În plus, Victor Costache a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu noul virus, vor fi internaţi doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârşitul săptămânii, vor fi stabilite cel puţin 30 de astfel de unităţi, în toată ţara.

Mai mult, de joi, pacienţii cu forme uşoare ale bolii, vor fi mutaţi din secţiile de boli infecţioase, în hoteluri, unde vor fi supravegheaţi de medici.

Echipele de la Instututul de boli infecţioase Matei Balş lucreza deja la finalizarea proiectului prin care toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru COVID 19.

Victor Costache ministrul Sănătăţii: "Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Deci vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe mobile care vor merge door to door, după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii vom avea încă 200 de mii de teste. Ştiţi că am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1 sau 2 centre la nivel județean.''

În prezent, pacienţii diagnosticaţi cu noul virus sunt internaţi în cele 7 centre de boli infecţioase: 2 în Capitala şi 5 în restul ţării. Pentru a evita ca infecţia să ajungă şi la cei cu alte boli care au rămas internaţi în unităţile sanitare, ministrul Sănătăţii spune ca pacienţii nu vor fi amestecaţi.

Victor Costache ministrul Sănătăţii: "Nu tratăm pacienţi COVID-19 în spitale noncovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului, au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare şi se adauga la fiecare judeţ un spital care va deveni spital covid 19 sau se grupează 2 judeţe pt a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureştiului s-a pregătit Colentina."

Totodată pacienţii cu forme uşoare nu vor fi trataţi acasă, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări.

Ministrul sănătăţii face un apel atât la populaţie, cât şi la medicii să facă eforturi suplimentare în această perioadă extraordinară.

Guvernul va da o hotărâre prin care va autoriza producţia de biocide pentru Oltchim şi Farmec. Astfel va fi acoperită nevoia de dezinfectanţi în toate spitalele din ţară.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Guvernul lansează o nouă platformă online cu informații oficiale despre coronavirus
Guvernul lansează o nouă platformă online cu informații oficiale despre coronavirus

Informații oficiale despre coronavirus. Guvernul a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de combatere a efectelor COVID-19, datelazi.ro, componentă a proiectului stirioficiale.ro.

Mii de români intră în carantină, după ce s-au întors din zonele grav afectate de COVID-19
Mii de români intră în carantină, după ce s-au întors din zonele grav afectate de COVID-19

Peste 6 mii de români sunt în prezent în carantină, iar numărul celor aflați în izolare a trecut de 100 de mii.

OMC: Impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi mai mare decât cel al crizei financiare din 2008
OMC: Impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi mai mare decât cel al crizei financiare din 2008

Şeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a declarat că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008, transmite Reuters.

Românii de la sate ies în continuare pe ulițe: „Am ieșit la plimbare, dar nu mă deplasez nicăieri”
Românii de la sate ies în continuare pe ulițe: „Am ieșit la plimbare, dar nu mă deplasez nicăieri”

Grav este că mulți dintre românii de la sate au impresia că noul virus nu va ajunge până la ei, și nici poliția.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).