Corespondenţă specială Cătălin R. Tănase de la funeraliile Reginei-mamă Elena

Ultima actualizare: 18-10-2019 17:12

Corespondentul Pro TV Cătălin Radu Tănase a transmis în direct pe www.stirileprotv.ro de la Curtea de Argeș, unde a fost depus sicriul Reginei-mamă Elena.

Garda de onoare a întâmpinat sicriul la Geneva, pe aeroport, după care a fost transportat pe calea aerului la Otopeni, unde a fost oficiată o primă slujbă religioasă.

Apoi, familia s-a îndreptat către Palatul Elisabeta din București. A fost un prim moment când cei care au dorit să o întâmpine, să se roage și să se reculeagă au avut ocazia să o facă la Palatul Elisabeta. Sicriul a fost depus acolo pe catafalc, în Sala Regilor, unde publicul nu a avut acces, însă lumea a putut să vină cu lumânări și cu flori albe, așa cum a cerut familia regală, în fața Palatului Elisabeta.

Cortegiul funerar a trecut pe drumul vechi spre Pitești, îndreptându-se către catedrală, unde aștepta pregătită Garda de Onoare, formată din vânători de munte, respectiv militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul.

Sicriul a fost așezat pe catafalcul din interiorul Mănăstirii Curtea de Argeș, apoi va fi oficiată o ceremonie privată la care va asista doar familia regală a României, urmând ca de la ora 17.15 oamenii să poată intra în catedrală.

Citeste și...
Parteneri