Controverse după moartea judecătorului condamnat pentru corupție Stan Mustață


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 09 August 2018 17:57
Categorie: Stiri actuale

Stan Mustaţă, un fost judecător condamnat şi încarcerat pentru fapte de corupţie, a murit miercuri seară în spitalul ''Carol Davila''.

Decesul său este privit cu suspiciune de familie şi de cea care l-a reprezentat în instanţă. Avocata lui Mustaţă susţine că fostul magistrat ar fi fost plimbat prin 3 închisori în timp ce starea sa de sănătate se degrada. Apropiaţii cer declanşarea unei anchete care să lămurească întreaga poveste.

Stan Mustaţă fusese încarcerat în penitenciarul Rahova, unde ispăşea o pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

Pe 4 iulie, fostul Judecător este transferat de la penitenciarul Rahova la Giurgiu. Numai că, pentru că avea nevoie mereu de dializă, pe 10 iulie, Mustaţă este transferat din nou, de această dată la spitalul penitenciar Jilava.

Aici, pe 7 august, doctorii constată că starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, aşa că decid că pacientul are nevoie de un cateter şi îl trimit la spitalul Sf. Ioan. De acolo, soţia îl mută pe 8 august la Carol Davila, unde şi moare.

Aceste transferuri repetate ale unui deţinut cunoscut cu probleme medicale cronice sunt privite cu suspiciune de familie.

La rândul lor, reprezentanţii sindicatului din peniteciare susţin că transferurile s-au făcut toate în timpul zilei.

Codruț Dorobanțu, reprezentant sindicat penitenciare: "Este foarte improbabil ca judecătorul să fi fost luat de mascaţi noaptea din celulă. ANP nu face transferuri în toiul nopţii, ci doar ziua. Mai ales că deţinutul avea şi multe probleme de sănătate."

Fostul Judecător avea probleme cardiace şi renale şi făcea des dializă. La Carol Davila, Stan Mustaţă fusese operat pentru montarea unui cateter care să nu mai fie schimbat, necesar dializei. Pe 8 august însă, în timpul unei şedinţe de dializă, inima fostului judecător a cedat.

"Diagnosticul prezumtiv al decesului este şoc cardiogen. Acesta a fost internat în data de 08.08.2018, la Secţia Chirurgie a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, pentru montarea unui cateter, necesar dializei”, a transmis spitalul.

Acum, Administraţia Penitenciarelor a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă transferul fostului judecător între trei penitenciare a fost făcut corect. Mai mult decât atât, conform procedurii, atunci când moare un deţinut, a fost sesizat şi parchetul pentru începerea unor cercetări.

Stan Mustaţă a fost găsit vinovat că a făcut negoț cu deciziile judecătoreşti. Inclusiv pe seama unui copil ucis într-un accident de circulaţie.

Mustaţă fusese judecat între altele pentru constituirea unui grup infracţional, luare de mită şi trafic de influenţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO