Concluziile anchetei de la INML, dezvăluite de unchiul Alexandrei

Alexandru Cumpănașu
Pro TV

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a postat pe Facebook raportul Ministerului Sănătății privind ancheta la INML, raport pe care chiar el l-a cerut, ca parte vătămată în cazul Caracal.

 

Plângere penală față de angajații INML 

Alexandru Cumpănașu menționează că, în urma solicitării depuse de el, miercuri a primit un raport pe care dorește să-l facă public, menționând totodată că intenționează să depună plângere penală față de angajații INML.

Concluziile raportului le găsiți în galeria foto

"Alexandra merită măcar atât respect din partea statului român, să se stabilească adevărul despre cine a răpit-o, a violat-o și a chinuit-o în ultimul hal. Iar pe de altă parte, adevărul despre bâlbele și nenorocirile făcute de un stat ticălos (prin o parte din oamenii săi) in aceasta ancheta. Și fiecare in parte să răspundă pentru greseli sau complicitate. Voi depune luni și plângere penala față de angajații INML care și-au batut joc de noi toți in această perioadă prin scurgerile de informatii false pornind de la raportul de astăzi", a scris Cumpănașu pe Facebook.

Citește și
Cum va fi afectat dosarul Caracal de ordonanța de urgență a Ministerului Justiției
Cum va fi afectat dosarul Caracal de modificările codurilor penale anunţate de Guvern
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Raportul privind ancheta de la INML

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la INML după ce Cumpănașu a cerut să fie dispuse verificări în această instituție, întrucât, din interior s-ar fi scurs în presă informaţii false cu privire la cercetările medico-legale efectuate în cazul Alexandrei Măceşeanu.

De asemenea, potrivit raportului MS, controlul a vizat verificarea respectării procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor, fiind efectuată în acest sens o acţiune de documentare la nivelul Institutului.

Una dintre concluziile raportului este aceea că, în legătură cu informaţiile contradictorii apărute „pe surse”, nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au dezvăluit date/documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale.

În acelaşi timp, a fost dispusă şi măsura desemnării unei persoane din cadrul Institutului, care să aibă atribuţii în comunicarea informaţiilor de interes public, în condiţiile legii.

Cum au fost analizate probele în cazul INML

 

În ceea ce privește modalitatea de lucru a probelor primite de INML în acest caz, concluzia raportului este că nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce priveşte analizarea probelor primite de către IML de la Unitatea de Parchet.

Ancheta a vizat analizarea procedurilor operaţionale de lucru ale structurilor de specialitate din cadrul IML, precum şi rezultatele analizelor efectuate, iar din documente analizate a rezultat faptul că procedurile expertizei antropologice din cazul sesizat au fost respectate.

În document se precizează şi care au fost etapele de lucru în acest caz. Prima etapă a fost cea de eşantionare, în care sunt selectate acele probe de ţesut osos care să se preteze calitativ şi cantitativ la analiza genetică. Această analiză vine în continuarea examinării antropologice şi presupune întocmirea unei documentaţii specifice, inclusiv fotografice. Etapa a doua este de prelucrare primară a eşantioanelor de os şi constă în şlefuirea, uscarea, măcinarea în mediu de azot lichid pentru obţinerea de pulbere fină de material osos. Etapa următoare este cea de extracţie propriu-zisă a ADN din pulberea de os şi are o durată de 2-3 ore, cu menţiunea că procedura este precedată de o altă etapă de decalcifiere cu durata de 2 pânnă la 4 zile. Urmează, apoi, etapele de analiză li concluziile care pot fi trase în 5-7 zile

„Chiar dacă gradul înaintat de fragmentare, distrugere şi fragilitate a probelor din acest caz a implicat o dificultate ridicată în realizarea obiectivelor etapelor mai sus menţionate, expertiza a fost elaborată, redactată şi remisă în 5 zile lucrătoare”, se arată în raport.

În ceea ce priveşte procedura operaţională de laborator expertiza medico-legală prin examen ADN, expertiza genetică judiciară, în raport se precizează faptul că însumate, etapele unui protocol de analiză genetică a probelor de os durează aproximativ 5-7 zile de lucru, termen care a fost respectat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”
Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”

Soţia şi copiii lui Gheorghe Dincă au fost audiaţi joi, timp de aproape nouă ore la DIICOT, în cazul crimelor de la Caracal.

Cum va fi afectat dosarul Caracal de modificările codurilor penale anunţate de Guvern
Cum va fi afectat dosarul Caracal de modificările codurilor penale anunţate de Guvern

Tragedia celor două fete răpite la Caracal atrage măsuri excepţionale. Ministerul Justiţiei vrea să înăsprească prin ordonanţa de urgenţă pedepsele pentru lipsirea ilegală de libertate și răpire.

Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal
Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal

Soţia şi copiii lui Gheorghe Dincă s-au prezentat joi la sediul DIICOT, pentru a fi audiaţi în cazul de la Caracal.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.