Concluziile anchetei de la INML, dezvăluite de unchiul Alexandrei


Ultimul update: Vineri 23 August 2019 14:10
Data publicarii: Vineri 23 August 2019 12:11
Categorie: Stiri actuale
Alexandru Cumpănașu

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a postat pe Facebook raportul Ministerului Sănătății privind ancheta la INML, raport pe care chiar el l-a cerut, ca parte vătămată în cazul Caracal.

 

Plângere penală față de angajații INML 

Alexandru Cumpănașu menționează că, în urma solicitării depuse de el, miercuri a primit un raport pe care dorește să-l facă public, menționând totodată că intenționează să depună plângere penală față de angajații INML.

Concluziile raportului le găsiți în galeria foto

"Alexandra merită măcar atât respect din partea statului român, să se stabilească adevărul despre cine a răpit-o, a violat-o și a chinuit-o în ultimul hal. Iar pe de altă parte, adevărul despre bâlbele și nenorocirile făcute de un stat ticălos (prin o parte din oamenii săi) in aceasta ancheta. Și fiecare in parte să răspundă pentru greseli sau complicitate. Voi depune luni și plângere penala față de angajații INML care și-au batut joc de noi toți in această perioadă prin scurgerile de informatii false pornind de la raportul de astăzi", a scris Cumpănașu pe Facebook.

Raportul privind ancheta de la INML

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la INML după ce Cumpănașu a cerut să fie dispuse verificări în această instituție, întrucât, din interior s-ar fi scurs în presă informaţii false cu privire la cercetările medico-legale efectuate în cazul Alexandrei Măceşeanu.

De asemenea, potrivit raportului MS, controlul a vizat verificarea respectării procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor, fiind efectuată în acest sens o acţiune de documentare la nivelul Institutului.

Una dintre concluziile raportului este aceea că, în legătură cu informaţiile contradictorii apărute „pe surse”, nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au dezvăluit date/documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale.

În acelaşi timp, a fost dispusă şi măsura desemnării unei persoane din cadrul Institutului, care să aibă atribuţii în comunicarea informaţiilor de interes public, în condiţiile legii.

Cum au fost analizate probele în cazul INML

 

În ceea ce privește modalitatea de lucru a probelor primite de INML în acest caz, concluzia raportului este că nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce priveşte analizarea probelor primite de către IML de la Unitatea de Parchet.

Ancheta a vizat analizarea procedurilor operaţionale de lucru ale structurilor de specialitate din cadrul IML, precum şi rezultatele analizelor efectuate, iar din documente analizate a rezultat faptul că procedurile expertizei antropologice din cazul sesizat au fost respectate.

În document se precizează şi care au fost etapele de lucru în acest caz. Prima etapă a fost cea de eşantionare, în care sunt selectate acele probe de ţesut osos care să se preteze calitativ şi cantitativ la analiza genetică. Această analiză vine în continuarea examinării antropologice şi presupune întocmirea unei documentaţii specifice, inclusiv fotografice. Etapa a doua este de prelucrare primară a eşantioanelor de os şi constă în şlefuirea, uscarea, măcinarea în mediu de azot lichid pentru obţinerea de pulbere fină de material osos. Etapa următoare este cea de extracţie propriu-zisă a ADN din pulberea de os şi are o durată de 2-3 ore, cu menţiunea că procedura este precedată de o altă etapă de decalcifiere cu durata de 2 pânnă la 4 zile. Urmează, apoi, etapele de analiză li concluziile care pot fi trase în 5-7 zile

„Chiar dacă gradul înaintat de fragmentare, distrugere şi fragilitate a probelor din acest caz a implicat o dificultate ridicată în realizarea obiectivelor etapelor mai sus menţionate, expertiza a fost elaborată, redactată şi remisă în 5 zile lucrătoare”, se arată în raport.

În ceea ce priveşte procedura operaţională de laborator expertiza medico-legală prin examen ADN, expertiza genetică judiciară, în raport se precizează faptul că însumate, etapele unui protocol de analiză genetică a probelor de os durează aproximativ 5-7 zile de lucru, termen care a fost respectat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”
Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”
Cum va fi afectat dosarul Caracal de modificările codurilor penale anunţate de Guvern
Cum va fi afectat dosarul Caracal de modificările codurilor penale anunţate de Guvern
Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal
Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal
FULLSCREEN
Concluziile anchetei de la INML, dezvăluite de unchiul Alexandrei
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cristian Tudor Popescu
CTP, despre votul pentru Kovesi: "O victorie a tuturor oamenilor cinstiţi din România"
Studenţii străini care preferă să rămână în România. "Parisul e prea aglomerat"
Eleva din Cluj care susţine că dă mii de euro pe hainele de şcoală. "Mă declar snoabă"
Nici albinele nu mai fac miere. Apicultorii încearcă să le ajute cu zahăr şi sirop
Construcțiile din România, cea mai mare creștere din UE. Avertismentul economiștilor
Angajații spitalelor din Capitală primesc locuințe de serviciu. Cum s-a făcut selecția
Maimuta
De ce riscă maimuțele confiscate de la Nuțu Cămătaru să devină obeze
Bicicliștii care folosesc telefonul în trafic vor fi sancționați. Ce amenzi riscă
Şeful Transelectrica, revocat din toate funcţiile. Ce scria pe diploma falsă de inginer
Răsturnare de situaţie la votul pentru Kovesi din Consiliul UE. Cum ar fi votat de fapt România
Defecţiune pe magistrala 2 de metrou. Se circulă pe un singur fir
Animalele sălbatice găsite la Nuțu Cămătaru vor ajunge la zoo. Demersurile specialiștilor