Concluzia oficială a autopsiei în cazul copilului care a murit la Sanador. Cauza decesului

Ultima actualizare: 11-01-2019 17:28

Copilul de un an şi 10 luni, care a murit în octombrie, anul trecut, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală în Spitalul Sanador din Capitală, a fost ucis de o hemoragie internă lentă, nedepistata de medici.

Este concluzia legiştilor de la Institutul Mina Minovici, care au trimis rezultatul procurorilor.  Expertiza a urmărit 12 obiective și are în final circa 30 de pagini, care au ajuns acum și la procurori.

Concluziile arată că băiețelul a murit în urma unei hemoragii puternice, pe care legiștii o consideră una fără efecte vizibile, astfel că a fost nedepistată. Părinții se întreabă însă de ce nu a fost depistată hemoragia, deși copilul se simțea rău. Medicii s-au apărat atunci, spunând că nu știu de unde a apărut hemoragia.

Conducerea clinicii va prezenta curând un punct de vedere în urma acestei concluzii a legiștilor.

Băiețelul de nici 2 ani s-a stins în spitalul Sanador din Capitală. Venise pentru o operație de hernie inghinală, dar la câteva ore starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator.

Andreea Duta, mama băieţelului, aduce acuzaţii grave angajaţilor instituţiei private: "Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. „Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului...”

Conform documentației medicale avute la dispoziție, precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO