Cod galben de vant de poate atinge si 70 de km/h, pana la ora 12:30

Vant, lapovita, ninsoare

 ANM a emis o avertizare in aceasta dimineata de intensificari de vant.

Conform meteoromania.ro, zona vizata de codul galben pana la ora 12:30 este Dobrogea, unde se vor semnala intensificari de vant care la rafala pot atinge si depasi 55-70 km/h.

CITESTE SI:

- Anuntul SOC facut despre Soare! Ce se va intampla cu PAMANTUL in scurt timp

- BOMBA pentru utilizatorii de Windows! Trebuie sa faca asta de urgenta

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

PROGNOZA 4-17 NOIEMBRIE 2013, EMISA DE ANM
BANAT

Dupa primele doua zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, valorile termice vor marca o scadere accentuata, atingand, in medie, maxime diurne de 12...14 grade si minime nocturne de aproximativ 4...5 grade Celsius, pe 7 noiembrie. In urmatoarele zile, regimul termic va marca o usoara crestere, cu 3...4 grade, dar dupa 11 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata. Prin urmare, la sfarsitul perioadei de prognoza , se vor inregistra medii de 9...10 grade ale temperaturilor diurne si de aproximativ 2 grade pentru cele nocturne, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decada a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploi pe arii extinse si izolat moderate cantitativ va fi semnificativ a in jurul datei de 6 noiembrie si, din nou, pe 10 noiembrie. Dupa data de 11 noiembrie vor fi ploi pe arii restranse si slabe cantitati.

CRISANA

Vremea va fi calda in primele zile, dar apoi se va raci accentuat pe 6 si 7 noiembrie, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 11...12 grade ziua si 4 grade noaptea, caracterizand o vreme normala termic pentru prima decada a lunii ianuarie. In intervalul 8 – 10 noiembrie o noua incalzire va determina o crestere cu 3...4 grade a temperaturii aerului, pentru ca dupa data de 11 noiembrie regimul termic sa scada usor de la o zi la alta, spre valori diurne de 8 grade si nocturne de 2 grade, in medie, la sfarsitul intervalului de prognoza. Ploi pe arii extinse, izolat mai importante cantitativ, vor fi pe 5 – 6 noiembrie si din nou, intre 10 si 12 noiembrie. In rest, ploile se vor semnala sporadic si vor fi nesemnificative cantitativ.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit in primele zile ale perioadei de prognoza, cand vor fi valori maxime de 18-21 de grade si minime de 9...10 grade. Pe 6 si 7 noiembrie, o racire accentuata va determina scaderea cu 8...10 grade a regimului termic, pana la aproximativ 9 grade ziua si 2 grade noaptea. Ulterior va avea loc o usoara incalzire, iar in intervalul 9-11 noiembrie vor fi temperaturi cu 4...5 grade mai ridicate. Dupa data de 11 noiembrie vremea se va raci usor de la o zi la alta, pana la maxime de 6...7 grade si minime de -2...0 grade, valori usor sub cele normale la jumatatea lunii noiembrie. Vor fi ploi pe arii extinse pe 5-6 noiembrie, iar dupa data de 10 noiembrie precipitatiile, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, insa pe suprafete restranse.

MARAMURES

Temperaturile maxime se vor mentine peste normele perioadei in primele zile, cand se vor inregistra medii in jurul a 16...18 grade ale temperaturilor maxime si 10...11 grade ale celor minime. Pe 6-7 noiembrie vremea se va raci accentuat, spre valori diurne de 10...11 grade si nocturne, in medie, de aproximativ 3 grade Celsius, caracterizand o vreme normala termic pentru aceasta data. Va urma o usoara incalzire, astfel ca intre 9 si 11 noiembrie temperaturile vor creste cu 4...5 grade, pentru ca dupa 11 noiembrie sa scada treptat, atingand la sfarsitul perioadei de prognoza medii ale maximelor de 7...8 grade, in timp ce minimele vor cobori spre 0 grade Celsius. Ploi mai importante cantitativ se vor semnala pe 5-6 noiembrie si intre 10 si 12 noiembrie. In rest, precipitatiile, neinsemnate cantitativ, isi vor face aparitia trecator, pe arii restranse.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice care vor atinge, in medie, 18...20 de grade Celsius, dar pe 6 si 7 noiembrie vremea se va raci accentuat si nu se vor mai depasi medii diurne de 11...12 grade, normale pentru aceasta perioada. In acelasi timp, minimele nocturne vor scadea, de la 11...12 grade la inceputul intervalului, spre 3...5 grade in jurul datei de 8 noiembrie. In urmatoarele zile, temperaturile medii vor creste cu 2...3 grade, dar dupa 11 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire treptata. Prin urmare, la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor inregistra 7...8 grade ziua si 1...2 grade noaptea, in medie, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru jumatatea lunii noiembrie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in general redusa, exceptand data de 6 noiembrie cand sunt de asteptat ploi pe arii extinse, dar si intervalul 11 – 12 noiembrie, cand vor fi ploi slabe, la nivel local.

DOBROGEA

Vremea va fi calda la inceputul intervalului de prognoza, apoi se va raci, iar mediile temperaturilor maxime vor scadea, de la 20...21 de grade in primele zile, spre aproximativ 13 grade pe 7 - 8 noiembrie. Va urma o usoara incalzire, cu 2...3 grade, in medie, pentru ca dupa 12 noiembrie temperatura aerului sa scada usor si treptat, spre 10...11 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, scazand de la 12...14 grade in primele nopti, spre 4...5 grade pe 8 noiembrie si, din nou, in ultimele nopti. Ploi mai importante se vor semnala in jurul datei de 6 noiembrie, va ploua si in jurul datei de 12 noiembrie, iar in rest probabilitatea de precipitatii va fi redusa.

MUNTENIA

In primele trei zile ale intervalului, maximele termice vor fi de 20...22 de grade Celsius, in medie, iar minimele de 10...12 grade Celsius si vor caracteriza o vreme calda pentru prima decada a lunii noiembrie. In urmatoarele doua zile, valorile termice vor scadea, spre 14 grade ziua si 3 grade noaptea pe 7...8 noiembrie, pentru ca apoi sa creasca din nou cu 2...3 grade. Dupa 11 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata, ce va determina spre 16 – 17 noiembrie valori medii diurne de 9...10 grade, si minime nocturne de 2...3 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va fi mai mare in jurul datei de 6 noiembrie. In restul intervalului, doar izolat si trecator va ploua slab, cel mai probabil dupa 11 – 12 noiembrie.

OLTENIA

Vremea va fi calda in primele zile ale perioadei de prognoza, cand valorile termice diurne vor atinge, in medie, 21 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10...12 grade. Apoi temperaturile maxime vor scadea si se vor situa in jurul unei valori medii de 13 grade Celsius ziua si, respectiv, 3 grade noaptea, pe 7 – 8 noiembrie. In urmatoarele zile regimul termic va marca o usoara crestere, de 2...3 grade, dar dupa data de 11 noiembrie temperaturile maxime vor scadea, spre medii de 8...9 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Mediile temperaturilor minime vor fi de 5...6 grade intre 10 si 14 noiembrie, cu tendinta de scadere spre 2 grade Celsius in ultima zi a prognozei. In zilele de 5 si 6 octombrie va ploua pe arii mai extinse, iar apoi probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ, pe arii restranse, va creste dupa 11 octombrie.

LA MUNTE

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la inceputul intervalului, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 12...14 grade, iar mediile minimelor vor fi de 4...6 grade. Pe 6 si 7 noiembrie vremea se va raci, temperaturile diurne vor scadea spre 2...3 grade, iar cele nocturne vor fi usor sub 0 grade Celsius. Ulterior regimul termic va marca o crestere de 4...5 grade, pentru ca dupa data de 11 – 12 noiembrie vremea sa se raceasca usor de la o zi la alta, spre valori maxime de 2 grade si minime de -4...-3 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. Precipitatii pe arii extinse, predominant ploi, vor fi pe 5...6 noiembrie. Dupa 10 noiembrie local va ploua slab, iar in ultimele zile ale prognozei vor fi precipitatii slabe mixte.

"Din informatiile de care ANM dispune, nu am spus ca ninge pe 20, ci ca dupa 20 noiembrie e posibil sa ninga, se indeplinesc conditiile necesare, temperaturi negative si noaptea si ziua. Urmeaza 5-6 ploi in vest, care traverseaza toata tara pe data de 6, apoi al doilea episod de ploi, 11-12 si al treilea 18-20. De asemenea, lapovita si ninsoare in zonele inalte, 11-12 la fel, dar pe 18-20 este posibil ca in nordul tarii sa avem lapovita si ninsoare ceva mai extins. La sfarsitul lunii noiembrie se pare ca va fi iar o incalzire usoara, iar dupa 10 decembrie incolo urmeaza racirea la care se asteapta toata lumea.

Dupa 10 decembrie vom avea zapada mai ales in vest, centru, dar e posibil si in toata tara. Acele informatii privind iarna grea nu sunt confirmate de serviciile meteo...informatiile oficiale suna asa: informatiile la prognoza sezoniera spune ca decembrie, ianuarie si februarie sunt apropiate de norme. In a doua parte a lunii decembrie, prognozele arata temperaturi mai scazute...doua viscole in decembrie, patru in ianuare, dar asta inseamna normal",a afirmat Ion Sandu la RTV.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Doi bărbaţi din Buzău, cercetaţi după ce au plasat în mai multe localităţi bancnote false de 50 de euro
Doi bărbaţi din Buzău, cercetaţi după ce au plasat în mai multe localităţi bancnote false de 50 de euro

Doi bărbaţi din Sibiu şi Iaşi sunt cercetaţi pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune după ce au plasat în mai multe localităţi bancnote false de 50 de euro.

 

Femeie angajată în Armată, arestată preventiv sub acuzaţia că şi-a bătut crunt fetiţa de două luni
Femeie angajată în Armată, arestată preventiv sub acuzaţia că şi-a bătut crunt fetiţa de două luni

O femeie angajată în Armată a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

 

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Recomandări
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste. Ce trebuie să facă până pe 25 mai
Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste. Ce trebuie să facă până pe 25 mai

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF.