Coadă de TIR-uri de 12 km la PTF Giurgiu-Ruse: „Aștept de 4 ore”

×
Codul embed a fost copiat

TIR-urile care aşteaptă ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ 12 kilometri şi ocupă prima bandă de mers a DN 5, până în dreptul localităţii Daia, iar timpul de aşteptare a ajuns la 150 de minute.

"Aşteptăm, sunt din Bulgaria şi aştept de patru ore să ajung în frontieră, ei spun că timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de aproape trei ore, dar cei care ajung acum la coadă au de aşteptat câteva ore doar pentru a ajunge în punctul de frontieră, iar acolo avem iar de aşteptat", a declarat, pentru Agerpres, un şofer bulgar.

În coada formată sunt TIR-uri din România, Turcia, Bulgaria, Olanda şi alte ţări.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru TIR-urile care ies din România prin PTF Giurgiu-Ruse este de 150 de minute, pentru cele care intră în România de 40 de minute, iar pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de zece minute şi pe sensul de intrare şi pe sensul de ieşire din ţară.

Circulaţia TIR-urilor este dirijată la intrarea în municipiul Giurgiu de un echipaj de Poliţie Locală, dar pe toată lungimea coloanei care ocupă prima bandă de mers a DN 5, pe sensul de mers Bucureşti-Giurgiu, şi care se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, nu este niciun poliţist care să dirijeze circulaţia, iar localnicii se plâng că autocamioanele staţionează şi pe teritoriul localităţilor riverane drumului naţional şi nu mai pot ieşi din curţi.

Citește și
Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului
Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Am vrut să ies cu maşina din curte, dar nu pot pentru că am TIR-uri în faţa curţii de ieri, chiar dacă găsesc un şofer înţelegător să îmi facă loc să trec nu pot ieşi pentru că nu am cum să mă asigur şi nu este timp să fiu văzut de maşinile care circulă pe a doua bandă de mers", a declarat şi un cetăţean din satul Remuş.

 

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
 

„În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 45.300 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 25.500 pe sensul de intrare şi 19.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 19.500 mijloace de transport, dintre care aproximativ 10.600 pe sensul de intrare și 8.900 pe sensul de ieșire din țară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Această aplicaţie online prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

-30 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

-au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 196.600 lei;

-valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.800 lei.

-nu s-a permis intrarea în ţară a opt cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de trei cetăţeni români din diferite motive legale”, se arată într-un comunicat trimis de Poliția de Frontieră Română.


Numărul polițiștilor de frontieră la P.T.F. Nădlac II a fost triplat
 

„Numărul polițiștilor de frontieră a fost triplat la P.T.F. Nădlac II în noaptea de marți spre miercuri.

În jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. Menționăm că, în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Polițiștii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.

Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunea Europeană, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora.

În prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, care au ca scop identificarea la controlul de frontieră a persoanelor, cetăţeni români sau străini, care sosesc în țară, având ca zonă de plecare sau tranzit, ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel puțin 500 cazuri de infecție cu Covid-19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră către personalul Direcției de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei, pentru completarea chestionarelor de natură medicală și luarea altor măsuri specifice, cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare”, au mai menționat autoritățile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
LIVE UPDATE. 260 de cazuri de coronavirus în România. Un angajat SABIF, printre cei bolnavi
LIVE UPDATE. 260 de cazuri de coronavirus în România. Un angajat SABIF, printre cei bolnavi

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. De marți seară până acum au apărut oficial 43 de noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 260 de infectări cu COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. 19 dintre cei infectaţi s-au vindecat.

Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului
Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului

Un tribunal american a ordonat amânarea cu 60 de zile a unei execuţii prevăzute să aibă loc miercuri în Texas, din cauza pandemiei de coronavirus.

Trump vrea să trimită americanilor cecuri de 1.000 de dolari pentru a reduce șocul economic al coronavirusului
Trump vrea să trimită americanilor cecuri de 1.000 de dolari pentru a reduce șocul economic al coronavirusului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat un plan destinat trimiterii ”imediate” de cecuri către cetăţenii americani, în ideea de a limita şocul economic provocat de criza coronavirusului.

Ce s-a descoperit despre noul coronavirus. Cât timp ar putea supraviețui în aer
Ce s-a descoperit despre noul coronavirus. Cât timp ar putea supraviețui în aer

Noul coronavirus poate supravieţui timp de câteva ore în afara corpului uman, pe diverse suprafeţe sau chiar în aer, potrivit unui studiu publicat marţi, citat de AFP.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.