CNAIR a semnat cu Porr Construct contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti

Autostrada

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CN SAIR) a semnat luni cu compania Porr Construct contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, în valoare de aproape 1,679 miliarde lei, fără TVA.

Conform unui comunicat remis Agerpres, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeş a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, în lungime de 9,86 km, a participat ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Dan Vîlceanu, împreună cu secretarul de stat Ionel Scrioşteanu, alături de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

"Sunt bucuros să mă aflu aici la această semnare ce marchează un moment foarte important pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. După mai bine de 2 ani, am reuşit astăzi să semnăm contractul pentru Secţiunea 4, o porţiune de drum ce prezintă câteva caracteristici aparte, vorbim de 12 poduri şi de un tunel cu o lungime de peste 1.300 de metri. Am încredere că relaţia dintre CNAIR şi antreprenor va fi una extrem de bine închegată pentru a duce la bun sfârşit construcţia acestei secţiuni a autostrăzii", a declarat Dan Vîlceanu.

La rândul său, Cristian Pistol a subliniat că semnarea contractului reprezintă încă un pas pentru construcţia acestei autostrăzi "extrem de importantă", nu doar pentru România, ci şi pentru economia europeană.

"Autostrada Sibiu - Piteşti este deosebit de relevantă pentru desfăşurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcţional o traversare de la Vest la Est a Teritoriului Naţional. De asemenea, este şi prima legătură cu reţeaua rutieră europeană care traversează Munţii Carpaţi. Acest obiectiv al României şi al Uniunii Europene este aşteptat de mai bine de trei decenii", a precizat Pistol.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Valoarea contractului este de 1.678.873.121,77 lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile. Contractul prevede 16 luni pentru proiectare, 44 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă de o complexitate majoră, precum: construirea a 12 poduri, pasaje şi/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de metri dintre care, cel mai lung fiind viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 de metri, construirea unui tunel în lungime de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momaia, judeţul Argeş.

Potrivit CNAIR, stadiul celorlalte secţiuni ale autostrăzii este următorul: secţiunea 1: Sibiu - Boiţa (KM 0+000 - KM 14+150), lotul 1, în lungime de 13,17 km, se află în execuţie, stadiul fizic actual fiind de 53,51%; secţiunea 2: Boiţa - Cornetu, în lungime de 31,33 km, este în stadiu de evaluare oferte; secţiunea 3: Cornetu-Tigveni, în lungime de 37,4 km, are ca dată pentru depunerea ofertelor 20 ianuarie 2022; secţiunea 5: Curtea de Argeş - Piteşti, în lungime de 30,35 km, se află într-un stadiu fizic de realizare a lucrărilor de 3,87%.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi inaugurată de 1 decembrie. Pe ce mizează autoritățile
Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi inaugurată de 1 decembrie. Pe ce mizează autoritățile

Ministerul Transporturilor a anunțat că vrea să inaugureze de 1 decembrie lotul doi din autostrada Sebeș-Turda, de 29 km, dar nu este singura autostradă pe care mizează autoritățile în acest an.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.