CNADNR, obligata sa dea despagubiri materiale de 2 milioane de lei tinerei care si-a pierdut mana intr-un accident

despagubiri

Tribunalul Bucuresti a decis ca CNADNR sa ii plateasca daune materiale de peste doua milioane de lei Elenei Ghegeliu, tanara care si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006.

"Obliga parata (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, n.r.) la suma de 2.030.283,05 lei catre reclamanta cu titlu de despagubiri materiale. Cu apel in 30 de zile de la comunicare", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Sentinta privind daunele materiale acordate Elenei Ghegeliu nu este definitiva, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa dea o decizie irevocabila in acest caz.

Initial, in 2 iulie 2014, Elena Ghegeliu a inregistrat cererea pentru daune materiale la Tribunalul Constanta, insa ulterior a retras solicitarea de la aceasta instnata si a inregistrat-o, in 28 august, la Tribunalul Bucuresti.

Avocatul Elenei Ghegeliu spunea atunci ca aceasta solicita de la CNADNR despagubiri materiale in valoare de doua milioane de lei, reprezentand contravaloarea protezelor de care are nevoie pentru mana care i-a fost amputata in urma accidentului din 2006.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Elena Ghegeliu a mai castigat un proces cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, dupa ce instanta suprema a decis, in 11 iunie 2014, ca tanara sa primeasca daune morale de un milion de euro.

Aceeasi suma fusese stabilita ca despagubire si de catre Tribunalul Bucuresti, in aprilie 2013, insa Curtea de Apel Bucuresti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata la instanta suprema, care, in iunie 2014, a dat o decizie irevocabila.

CNADNR anunta, in 19 iunie 2014, ca a platit suma de 4,4 milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, drept daune morale, Elenei Ghegeliu.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata CNADNR si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov in aprilie 2012, la Tribunalul Bucuresti, dupa ce si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006.

Accidentul in urma caruia Elena Ghegeliu si-a pierdut mana dreapta a avut loc in 2006, in timp ce aceasta mergea, impreuna cu prietenul ei, spre Brasov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o alta masina care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul in care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a strapuns portiera dreapta a masinii si i-a intrat tinerei in mana. Aceasta a fost dusa atunci la spital, unde i-a fost amputat bratul drept.

Politistii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au inceput atunci cercetarile in acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca de vina pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranta a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreapta a sensului de mers spre Brasov.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Planurile autoritatilor pentru primii 25 km din A2. Reactia ANAT:
Planurile autoritatilor pentru primii 25 km din A2. Reactia ANAT: "Sunt socat, e sabotaj nu mai inteleg nimic din tara asta"

Drumul spre mare va fi in acest an plin de restrictii. Pentru ca primii 25 de kilometri din Autostrada Soarelui sunt numai gropi, Compania Nationala de Drumuri s-a hotarat sa renunte la dalele de beton si sa toarne asfalt.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.