Trupul neinsufletit al lui A. Pesamosca va fi depus in sala de consiliu a Facultatii Carol Davila
Trupul neinsufletit al profesorului Alexandru Pesamosca, decedat in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie", fost Budimex, din Capitala, va fi depus, vineri, in sala de consiliu a Facultatii de Medicina "Carol Davila".
Gabriel Smarandache, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, pentru Mediafax, ca trupul profesorului va fi depus, joi, in capela bisericii Cuviosul Stelian si Sfantul Nicolae-Brancoveanu din curtea spitalului, iar vineri in sala de consiliu a Facultatii de Medicina "Carol Davila".
"De-a lungul timpului, in sala de consiliu a facultatii au fost depuse toate personalitatile lumii medicale, dupa ce au trecut in nefiinta, astfel incat sa li se poata aduce un ultim omagiu", a spus Smarandache.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In prezent, nu sunt cunoscute alte detalii in legatura cu funeraliile, de acestea ocupandu-se familia profesorului Pesamosca, a mai spus medicul.
Profesorul Alexandru Pesamosca, cel mai bun pediatru din Romania, internat in 18 iunie in Spitalul Floreasca din cauza unor suferinte cronice cardiace si pulmonare, a decedat la Spitalul "Marie Curie", fost Budimex.
Alexandru Pesamosca a decedat in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie", a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Smarandache, managerul unitatii sanitare.
Decesul a avut loc in jurul orei 2.00, in Clinica de ortopedie din cadrul spitalului, potrivit unor apropiati ai familiei profesorului.
Trupul neinsufletit va fi depus initial in capela bisericii Cuviosul Stelian si Sfantul Nicolae-Brancoveanu din curtea spitalului, pe care el a ridicat-o, au spus sursele citate.
Profesorul fusese transferat de la Spitalul Floreasca in urma cu cateva zile, a spus medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al acestei unitati sanitare.
"Dorinta profesorului Pesamosca a fost sa se sfarseasca in locul pe care l-a iubit foarte mult, in locul lui de munca, care-i devenise si casa", potrivit acelorasi apropiati ai familiei.
Profesorul Pesamaosca a fost internat in 18 iunie la Spitalul Floreasca, pentru ca respira greu si avea o durere in piept. Echipajul SABI, trimis la Spitalul de Copii "Marie Curie", fost Budimex, a hotarat ca profesorul Pesamosca trebuie transportat de Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru investigatii complexe si tratament de specialitate.
Dupa evaluare el a fost internat in clinica de terapie intensiva fiind necesara sustinerea functiei respiratorii.
Profesorul Pesamosca, desi un titan al medicinei romanesti, a fost scos la pensie fortat. De cativa ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai iesit din Spitalul de Copii "Marie Curie".
Cum nu a avut niciodata timp sa se ocupe de el si sa-si ia o casa, profesorul a fost lasat sa stea in spital.
El a muncit 60 de ani in Spitalul Budimex, ajutand zeci de mii de copii in stare foarte grava sa duca o viata normala.
Alexandu Pesamosca s-a nascut in 14 martie 1930, la Constanta, unde a urmat scoala primara si Liceul "Mircea cel Batran".
A absolvit Facultatea de Medicina Generala la Bucuresti in anul 1954 si a fost repartizat la Niculesti-Jianu, un sat de langa Fetesti, unde a profesat timp de 3 ani (1954-1957).
A profesat in functia de chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" si apoi la Budimex.