Cei mai amarati oameni din Galati, hraniti cu produse expirate. Ancheta la una dintre cantine

Ultima actualizare: 25-09-2012 05:58

Potrivit acuzatiilor, bucataresele foloseau pasta de tomate, castraveti si ciuperci nerecomandate pentru consum inca din iunie 2011. Exista inclusiv informatia ca angajatii le-ar fi dat saracilor salam spalat cu furtunul ca sa dispara mizga.

 

700 de oameni necajiti primeau zilnic de la aceasta cantina o masa calda iar la sfarsit de saptamana hrana rece. Mai exact salam spalat cu furtunul si conserve expirate dupa cum au descoperit cei porniti in control. Iar mizeriile nu se opresc aici.

Chiar daca seful cantinei neaga acuzatiile, raportul Politiei Economice arata ca legaturile de afaceri cu firmele celor din familia sa nu erau deloc intamplatoare. Anchetatorii au suspiciuni ca aceste societati livrau marfa veche sau cu termenul de garantie aproape de expirare. Desi actele dovedesc acest lucru, angajatii neaga totul.

Dupa inspectie reprezentantii administratiei publice locale se gandesc chiar sa desfiinteze cantina. Pana atunci insa mancarea va fi distribuita celor nevoiasi cu ajutorul bisericii.

Ratia de mancare de la cantina de ajutor social din Galati era in valoare de 8 lei de persoana. In prezent, directorul, dar si 5 functionari din aparatul de conducere au fost demisi. Impotriva sefului unitatii a fost depusa si o plangere penala.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO