Ce se întâmplă cu maşinile folosite de Papă în timpul vizitei în România. "O mare onoare"

06-10-2019 20:05

Papa Francisc continuă să fie un simbol al credinţei şi speranţei, dar şi unul al carităţii. Cele două maşini folosite de Sanctitatea Sa cat a stat în România au fost donate.

La sosirea pe Aeroportul Otopeni în prima sa vizită apostolică în România, Papa Francisc s-a urcat într-o Dacia Logan şi nu într-o limuzină. Acum autoturismul a ajuns la un centru de îngrijiri paleative din Timişoara. Aici, mai multe măicuţe au grijă de persoane greu încercate de suferinţă.

“Pentru noi a fost o surpriză mare, pentru că nici nu am crezut că putem primi maşina cu care a circulat Sfântul Părinte, prin România. Şi este dovada a modestiei lui. Trec pe la noi aproximativ 200 de persoane, avem zece locuri şi sunt trataţi aici mai ales oamenii în ultima fază a vieţii şi cei mai mulţi pacienţi cu afecţiuni oncologice”, spune sora Clareta.

"Aici e o şansă frumoasă să fii într-un loc liniştit când eşti foarte bolnav. Darul reprezintă spiritul lui Isus Hristos şi îţi arată că eşti iubit”, explică Clarisa Von Ohnesorge, voluntară.

Suveranul Pontif a fost în urmă cu 4 luni la Bucureşti, Sumeuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Îşi dorea să ajungă şi în vestul ţării, însă timpul nu i-a permis, aşa că a vrut să se revanşeze.

Johann Dirschl vicar general Episcopia Romano-Catolică Timişoara: "Ştim că Papa a mai făcut astfel de gesturi. Aproape în exclusivitate pentru munca socială, pentru a ajuta pe cei mai săraci din societatea noastră şi acest gest l-a făcut şi pentru noi."

De altfel, a fost o dorinţă expresă a Sanctităţii sale ca maşinile să vină în ajutorul celor care chiar au mare nevoie de ele.

Herbert Grun, director Fundaţia Caritas: “Pentru noi a fost o mare onoare când am aflat că va fi donată. Vom transporta pacienţi la medici, la consultaţii, la diferite investigaţii şi pentru procurarea unor chestii utile aici, medicamente."

A doua maşină folosită de Suveranul Pontif a fost donată unui cămin social care aparţine Episcopiei Greco-Catolice din Cluj.


VIDEO PROTVPLUS.RO