ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a murit fetița de 12 ani după ce a căzut din microbuz


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 20:21
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 18:38
Categorie: Stiri actuale

Copila de 12 ani care a murit la Zalău, după ce a căzut dintr-un microbuz, a fost pusă în pericol din prima secundă. Poliţiştii au descoperit nenumărate nereguli.

Fata stătea pe un scaun improvizat, montat ilegal în maşină, iar uşa din spate a vehicului nu era asigurată. Mai mult decât atât, în microbuz erau mai mulţi pasageri decât ar fi trebuit, susţin martorii. Deocamdată, şoferul a rămas fără permis.

Microbuzul din care a căzut fata avea autorizaţie să transporte cel mult 15 pasageri dar când a avut loc accidentul în maşină erau mai mulţi, povestesc martorii.

Cea mică se aşezase pe un taburet, pe care şoferul îl instalase în spatele vehicului.

Bunicul unui copil pasager: „S-au deschis uşile din spate şi a căzut fata asta. Tot timpul erau înghesuiţi."

Căpitan Lucian Jacodi, ISU Sălaj:Echipajul SMURD a găsit o pacientă, o fetiţă de 12 ani, în stop cardio-respirator. Împreună cu un echipaj al ambulantei a efectuat manevre de resuscitare însă, din nefericire, pacientata nu a răspuns manevrelor. A fost declarată decedată."

Scaunul pe care stătea eleva nu era fixat, spun poliţiştii, şi nu ar fi avut ce să caute acolo. Mai mult decât atât, uşa din spate a vehiculului nu era asigurată, iar cei din interior aveau acces, în mod greşit, la sistemul ei de blocare.

Comisar-şef Bogdan Oltean, șeful biroului rutier Zalău: „Din cauză că domnul conducător auto nu a asigurat corespunzător uşile din spate, o minoră care stătea în spatele scaunelor normale ale microbuzului, adică un loc improvizat, a căzut când s-a deschis uşa din spate."

Gheorghe Gurzau, șoferul microbuzului:Eu nu ştiu cum a căzut ca eu sunt şofer, nu am camere să văd în spate. Să vadă domnii ăştia de aici ce s-a întâmplat cu uşile.”
Reporter: „Erau mai mulţi oameni în decât trebuia în microbuz?”
Șofer: „Dar ce, eu îi număr când intre? Nu e treaba mea!"

Microbuzul implicat în accident a fost dus miercuri pentru expertiză la Registrul Auto Român. Verificările sunt coordonate de un procuror, într-un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în anchetă, importante vor fi şi declaraţiile martorilor.

Femeie: „Tot timpul, microbuzul ăla era supraaglomerat. Stăteam acolo unii peste alţii. De fiecare dată când veneam, erau persoane care stăteau în picioare. Condiţiile erau mizere, şoferul înjura."

Pasager: „Băga în plus în microbuz.”
Reporter: „Copiii stăteau înghesuiţi de fiecare dată?”
Pasager: „Vă daţi seama."

Pasager: „Îs nişte jafuri, nişte scaune improvizate."

Fata de 12 ani care şi-a pierdut viaţa era elevă în clasa a VI-a. Când a avut loc accidentul, se întorcea de la şcoală. Cea mică locuia într-o localitate de lângă Zalău şi făcea naveta zilnic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO