Caz revoltător în Galați. Un bărbat a ucis un mânz, apoi și-a hrănit câinii cu el

Dată publicare: 26-03-2021 17:01
Dată actualizare: 26-03-2021 17:29


Un bărbat din județul Galați este cercetat de politiști pentru acuzatii îngrozitoare.

Vecinii îl bănuiesc că ar fi ucis un mânz ca să îl dea la câini. Iar alt mânz ar fi avut aceeași soartă, dacă nu ar fi intervenit decisiv un adolescent, care l-a salvat. Individul a fost, deocamdată, amendat, iar puiul care a suferit câteva răni, a ajuns în grija unei asociații de protecție a animalelor.

Deși noii stăpâni îl hrănesc zilnic cu lapte, mânzul ar avea nevoie de mamă. Cei care salvează animale spun că se confruntă tot mai des cu tot felul de cazuri dramatice:

Sorin Jiglău: reprezentant Asociația "Ajutați-l pe Lăbuș":
"Sunt chinuite, bătute, infometate, când se îmbolnăvesc nu sunt duse la veterinar și abandonate pe stradă. Au două iepe, amândouă au fătat la două zile diferență, pe unul l-au luat acești oameni și unul ar fi rămas acolo și l-ar fi ucis și l-a dat la câini. Șansele sunt destul de mici fără mamă, pentru că are nevoie de lapte special".

Fostul stăpân susține însă că nu ar avea nicio vină.

Reporter: "Nu v-a fătat o iapă?"

Tudorel Iurașcu, proprietarul cailor: "Și l-am vândut".

Reporter: "Și celălalt mânz?".

Tudorel Iurașcu, proprietarul cailor: "A murit".

Reporter: "De ce l-ați vândut?".

Tudorel Iurașcu, proprietarul cailor: "Pentru că iapa nu avea lapte".

Reporter: "Celălalt mânz, care a murit, ce ați făcut cu el?".

Tudorel Iurașcu, proprietarul cailor: "L-am dat la câini".

Culmea, exact aceste animale îl ajută să pună o pâine pe masă.

Costică Gafton, primar Comuna Smulți: "Cu ce se ocupa omul? Doar cu caii. Își câștiga pâinea lucrând pe la stâni, ajuta cu caii… Zilier. Trebuie întrebat și el de ce are reticența asta față de animalele care-i aduc o pâine pe masă. Așa gândește el".

După ce au aflat despre maltratarea animalelor, la fața locului a venit și Poliția.

Comisar șef Gabriela Costin, Poliția Galați: "S-a constatat comiterea unei fapte de natură contravențională de către persoana în cauza, respectiv despărțirea puilor de mamă înainte de împlinirea vârstei de 8 săptămâni, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei".

Atât reprezentanții asociației de protecție a animalelor, cât și vecinii individului spun că îl vor monitoriza și nu vor ezita să îi facă plângere, dacă nu renunță la aceste tratamente chinuitoare.

Tags: galați, mânz, câini,


VIDEO PROTVPLUS.RO