Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Ultimul update: Vineri 20 Iulie 2018 19:31
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2018 19:31
Categorie: Actualitate

Căutat în întreaga lume pentru acuzații de corupție, omul de afaceri Elan Schwartzenberg s-ar putea întoarce în România fără riscul de a fi încătușat și trimis după gratii.

Tribunalul București a decis vineri, la insistențele avocatului, să revoce mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său. Schwartzenberg este acuzat că ar fi intermediat o mită pentru fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, pe care Înalta Curte de Casație l-a achitat de curând în prima instanță.

După câteva încercări eşuate, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de revocare a mandatului de arestare emis în lipsă pe numele lui Elan Schwartzenberg. Din iunie 2016, omul de afaceri era dat în urmărire internaţională pe motiv că s-ar sustrage arestării cerute de procurorii DNA într-un dosar de corupţie. Schwartzenberg era suspectat că a intermediat o şpagă între fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, şi un om de afaceri israelian.

”Nu aș vrea să creez neplăceri nimănui, dar nu pot spune că am avut vreo problemă cu libertatea de mișcare sau că am fost contrâns de acest mandat”, a spus Elan Schwartzenberg pentru Știrile PRO TV.

Judecătorul a dispus tototdată şi ”retragerea cererii de dare în urmărire internațională şi a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri.”

Procurorii anticorupţie nu concep deocamadat ca Elan Schwartzenberg să scape de statutul de urmărit internaţional aşa că vor contestat decizia de revocare a mandatului de arestare emis în lipsă pe numele omului de afaceri. mai ales ca de la declanşarea anchetei în acest dosar de cporuptie nu au reuşit să îl audieze.

Elan Schwarzenberg a fost trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită la sfârşitul anului trecut, însă dosarul se află în procedura de camera preliminară. Avocatul său a cerut ca întreaga urmărire penală să fie anulată, pe motiv că Schwartzenberg nu ar fi fost citat în Israel, la adresa la care locuieşte de când a plecat din România.

”Nu am fost vreo icoană, cel mai sfânt om de pe lume, niciodată nu am pretins așa ceva, dar până a pune în cârca cuiva lucruri care nu s-au întâmplat niciodată este o imensă nedreptate”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

În vârstă de 49 de ani, Elan Schwartzenberg a investit în mass media din România. A apărut o vreme şi pe lista celor mai puternici oameni de afaceri din Europa, invitaţi an de an la partidele de vânătoare organizate la Balc de multimilionarul Ion Țiriac.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Elan Schwartzenberg: ”Nu am fugit din ţară. În 2012, cineva din SRI m-a avertizat”
Elan Schwartzenberg: ”Nu am fugit din ţară. În 2012, cineva din SRI m-a avertizat”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Carmen Adamescu
Carmen Adamescu a scăpat de arestul la domiciliu. Ea va fi cercetată sub control judiciar
Un tânăr se zbate între viață și moarte după ce i-a explodat în faţă un cazan de țuică
Avocatul Poporului cere ”informații suplimentare” de la Guvern, după sesizările făcute pe OUG care modifică Legile Justiției
Pui de urs, mort după ce a fost lovit de două mașini pe A1. Își căuta mama
Refuză consolidarea blocului și își pun în pericol și vecinii. Avertismentul lui Raed Arafat
Un scoțian și-a deschis o fabrică de cidru în Argeș. Cât câștigă pe un litru
autostrada Sibiu - Orastie
Constructorul tronsonului de autostradă care s-a surpat, obligat să restituie 83 de milioane de lei
Rezultate Loto 6 din 49, 18 octombrie 2018. Numerele câștigătoare
Polițiștii bucureșteni fac apel la cetățeni pentru găsirea unui bărbat suspectat de viol
Un magazin din Brăila, distrus de un incendiu în mijlocul nopții
Cum au fost descoperiți 3 bărbați din Bangladesh care încercau să iasă din România
Declarată nevinovată după ce a fost anchetată 10 ani. Între timp a pierdut totul