Câte persoane sunt judecate în cazul timișoreanului ucis de poarta căzută peste el
Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara au început urmărirea penală faţă de opt persoane, în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara peste o maşină în care se afla un tânăr ce şi-a pierdut viaţa, în 2017.
Procurorii nu au făcut publice numele persoanelor urmărite, scrie News.ro.
Potrivit procurorilor Parchetului Judecătoriei Timişoara, în acest moment este începută urmărirea penală faţă de opt persoane, pentru ucidere din culpă şi pentru o infracţiune la legea specială a constucţiilor.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Procurorii urmează să stabilească dacă cele opt persoane se fac sau nu vinovate de faptele pentru care sunt cercetate.
Deocamdată, procurorii nu au dorit să facă publice numele persoanelor cercetate.
În 17 septembrie 2017, la Timişoara a avut loc o furtună puternică în timpul căreia poarta de intrare în oraş, care fusese recent reabilitată, s-a prăbuşit pe maşina unui tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc. Atât această poartă, de pe Calea Lugojului, cât şi cea de pe Calea Aradului, care au fost reabilitate identic, au fost modernizate în 2015 cu 50.000 de euro fiecare. Lucrările au fost plătite din bugetul local firmei Stareto SRL care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.
În acest caz, în luna ianuarie a acestui an la sediul Poliţiei Timiş au fost audiaţi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi viceprimarul Dan Diaconu, ei spunând că au fost chemaţi în calitate de martori.
Robu a susţinut că el nu are nicio responsabilitate în acest caz: "Cum aş putea să mă simt eu responsabil pentru ce s-a întâmplat?”.
Primarul Timişoarei a mai susţinut că, iniţial, el a dorit demolarea porţilor de intrare în oraş, dar că s-a făcut o expertiză, iar în urma acesteia s-a decis ca cele două porţi să fie renovate, el neimplicându-se deloc. "S-a făcut o intervenţie de cosmetizare. Ştiţi bine că îţi trebuie autorizaţie de construcţie şi dacă pui o firmă pe clădire. Dacă se prabuşeşte construcţia la o furtună e pentru că a fost pusă firma? Nu îl acuz pe unul că din cauza lui s-a pierdut viaţa unui om”, a mai spus atunci primarul.