Deputatul Cătălin Rădulescu a refuzat să poarte masca în benzinărie și i-a jignit pe polițiști

Dată publicare: 21-07-2020 18:45
Dată actualizare: 21-07-2020 19:15


Catalin Radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat, marţi, după ce a refuzat să poarte mască de protecţie într-un spaţiu comercial din Bucureşti.

El era însoţit de o femeie, care s-a conformat la solicitarea poliţistului sesizat de un alt client. Când i s-a atras atenţia că va fi sancţionat, Rălulescu a adresat cuvinte jignitoare şi l-a ameninţat pe poliţist.

”În data de 17.07.2020, poliţist din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetăţean cu privire la faptul că două persoane, bărbat şi femeie, ce se aflau în interiorul unui spaţiu comercial, nu poartă mască de protecţie. Poliţistul s-a deplasat la locaţie şi a solicitat celor două persoane să îşi fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că va fi sancţionat contravenţional a adresat cuvinte şi expresii jignitoare”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că bărbatul este deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

”Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au mai transmis poliţiştii.

Reacția lui Cătălin Rădulescu

 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, după ce a fost amendat că nu purta mască de protecţie într-un spaţiu comercial din Capitală, că unul dintre braţele măştii i se rupsese şi nu avea cum să o poarte. Social-democratul a spus că a încercat să îi explice „acestui poliţist cu şapte clase sau două”, situaţia şi a adăugat că relevant este „că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”.

„Pe unde intram, mai purtam mască. Numai că s-a întâmplat ca vineri masca mea, pe care încercam să îi explic acestui poliţist cu şapte clase sau două, sau câte o fi având... Nu ştiam că trebuie să ai facultate ca să fii poliţist la circulaţie... Relevant este că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”, a declarat Cătălin Rădulescu marţi, într-o intervenţie la postul B1 Tv.

Deputatul PSD a oferit detalii despre incident.

„Acest poliţist, scuzaţi-mă, de data asta chiar mă revoltă prostia umană, îmi spune, arătându-i că masca mea e la mine şi că s-a rupt un braţ al măştii, şi îi explic individului respectiv că n-am cum să port o mască ţinând-o într-o parte, şi mi-a zis că trebuia să o ţin în mână”, a completat Rădulescu.

El a mai spus că deşi a tot purtat mască şi în martie-aprilie atunci când intra în hipermarket a observat că 100 de oameni din 3.000 nu purtau mască şi mănuşi.

„Cam în timpul pandemiei, adică în luna martie-aprilie, eu m-am conformat exact cum trebuiau să se conformeze toţi oamenii, auzind că vine sfârşitul lumii. Atunci, ştiind că vine sfârşitul lumii şi eu, şi familia mea am spus, domne`, asta e viaţa, ne vom lua o mască, mănuşi şi mergem în supermarket cu mască şi mănuşi. Când intram în luna martie şi aprilie în hipermarket, nu dau nume că erau străine toate oricum, constatam că 100 de oameni din 3.000 eram cu mască şi mănuşi, adică nişte proşti, şi restul, vreo câteva mii de oameni, nu aveau niciun fel de treabă cu masca şi mănuşile. Atunci când erau cazurile acelea multe, multe de tot”, a conchis deputatul PSD.

Recent, deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast-food din Bucureşti pentru că ce cei doi parlamentari au refuzat să poarte mască de protecţie.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO