Când va începe să scadă numărul cazurilor de Covid-19 în România. Precizările lui Raed Arafat

Ultima actualizare: 06-11-2020 13:25
Raed Arafat, despre un vaccin anti-COVID: Nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de miliarde de doze
Inquam/ Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că, în prezent, autorităţile se aşteaptă ca numărul cazurilor de Covid-19 să crească în următoarea perioadă.

El a mai precizat că, în măsura în care noile măsuri aprobate de Guvern vor fi aplicate corect, peste 30 de zile este aşteptată o scădere a infectărilor.

"La acest moment, ne aşteptăm să continue creşterea. Deci, eu nu pot să vă spun că mă aştept să scadă, dar măsurile care s-au luat, plus măsurile astea, sperăm că vor duce la o stabilizare şi la începerea scăderii. La aceste măsuri pot fi adăugate alte măsuri în zonele în care, bineînţeles, situaţia este mai gravă decât în altele şi unde necesită măsuri suplimentare, astea nu s-au anulat, rămân valabile astfel de măsuri", a afirmat Raed Arafat la Palatul Victoria.

El a subliniat că după discuţiile purtate cu epidemiologii, s-a stabilit ca noile măsuri care au fost adoptate joi seară de Guvern să fie impuse pentru 30 de zile, pentru a avea efect.

"Să putem să evaluăm impactul lor şi de aceea nu sunt pe 14 zile, ci sunt pe 30 de zile, ca să fim siguri că avem ce evalua la 30 de zile, să fie două cicluri de 14 zile, cel puţin. Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce, într-adevăr, la scăderea incidenţei. Împreună putem, într-adevăr, dacă implementăm aceste măsuri corect, să ajungem ca peste o lună să vedem chiar şi o scădere", a spus Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO