Câini "la ofertă", în parcul IOR din Bucureşti. Ce avantaje au faţă de cei din canise

Ultima actualizare: 10-05-2019 10:05

Sute de căței speră să își găsească în aceste zile un stăpân iubitor. Mai multe ONG-uri și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor sunt până la sfârșitul săptămânii în Parcul IOR din Capitală.

Cei dornici să aibă un prieten necuvântător sunt așteptați acolo. Luna, Bella, Lola şi Max sunt doar patru din cei 900 de căţei fără stăpân din adăposturile ASPA Bucureşti.

Cei mai mulţi au în jur de 5 ani, iar asta reprezintă, din păcate, un impediment în procesul de adopţie. Să nu mai vorbim despre faptul că, spre deosebire de occidentali, românii prefera, mai degrabă, câinii de rasă celor maidanezi.

Max este cel mai bătrân dintre toţi. Are 12 ani şi cele mai mici şanse.

 

Ce avantaje au câinii din adăposturi

 

Cătălina Trănescu, ASPA Bucureşti: „Adoptatorii cauta să adopte pui. Pleacă probabil de la premisa că un câine în vârstă nu mai poate fi educat sau are deja tabieturile lui. Nu sunt de acord cu asta. Un câine în vârstă este în primul rând un câine mai înţelept, este mai liniştit."

În plus, pot deveni adevăraţi parteneri pentru copiii cu deficienţe de auz, de vorbire ori de comportament.

Brânduşa Gheorghiu, Asociaţia Chinologică Bucureşti: "Sunt nişte profesori absolut senzaţionali căţeii. De fapt exista foarte multe puncte similare intre psihologia canină şi cea infantilă. De aici şi aceasta incredibilă comunicare, pe tăcutelea, care există între căţei şi copii."

Bogdan Alexandru Viţălaru, Facultatea de Medicină Veterinară: "Având în vedere că vin din adăposturi şi presiunea imunologică e puţin mai mare în acea zonă şi este posibil ca ei să vină deja hiper imunizaţi la anumite boli."

Din păcate, adăposturile publice sunt din ce în ce mai aglomerate. Lunar, din sutele de căţei abandonaţi doar în Capitală, abia îşi găsesc stăpâni câteva zeci. Dacă vreţi să schimbaţi asta aflaţi că evenimentul din parcul IOR are loc până duminica inclusiv.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO