Cadrele medicale, omagiate de Ziua Eroilor. Spectacol de lumină, live pe internet

Ultima actualizare: 29-05-2020 09:44

De Ziua Eroilor căzuți pe câmpul de luptă au fost sărbătoriți și eroii din zilele noastre. Este vorba despre cadrele medicale, care de mai bine de două luni îngrijesc bolnavi infectați cu noul virus.

Pentru ei, joi, în mai multe orașe din țară au fost puse în scenă spectacole colorate de video-mapping adaptate vremurilor.

Evenimentul a putut fi urmărit pe internet, iar spectatorii, din intimitatea casei, au transmis la rândul lor mesaje de mulțumire și încurajare pentru doctori.

Fațadele mai multor clădiri din București au fost scena pentru astfel de spectacole colorate.

Ambianță: "Radar, bucurie în pandemie, de obicei mergeam noi la evenimentele radar, dar dacă nu am mers noi, de data asta a venit el la noi. Yeiiii!"

Evenimentul, transmis live pe internet

 

Evenimentul a fost transmis în direct pe internet, așa că de show s-au bucurat mii de oameni.

Publicul, aflat acasă, a fost invitat să se implice. Și nu putini au fost cei care au transmis mesaje de mulțumire sau de încurajare eroilor din zilele noastre, aflați în prima linie în lupta cu noul virus. Proiectul a adunat 20 de artiști din zece orașe ale țării.

Redulian, artist: "Deci, în teorie, nu a fost foarte greu pentru noi, a fost greu să ne organizam 20 de artiști, să cooperam în același timp prin video call-uri și prin tot felul de aplicații să ne ușureze munca. (n.r. Cum au reacționat oamenii?) Bineînțeles e destul de nou pentru ei și pentru noi este nou să facem evenimente online, toață lumea a reacționat foarte bine."

Sorina Topceanu, organizator: "Destul de dificil și de frustrant să fie țoață organizarea de acasă, a fost o provocare să gândim totul astfel încât să respectăm măsurile impuse și să găsim soluții locale tot de acasă și inclusiv să știm că evenimentul are loc în timp ce noi îl vizualizăm la fel că oricine, online, live pe Facebook."

Aceasta a fost a doua ediție a evenimentului botezat "Stăm acasă #contează".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO