Bradisteanu: Presedintele Basescu m-a rugat sa merg sa vad ce este mai bine de facut pentru Cioaba

Ultima actualizare: 18-08-2013 07:02

Florin Cioaba nu poate fi operat deocamdata. Starea sa de sanatate este extrem de fragila, medicii se chinuie sa-l mentina in viata, iar o interventie pe cord deschis i-ar putea fi fatala.

Declaratia a fost facuta de chirurgul Serban Bradisteanu, care l-a consultat pe Cioaba in Turcia. El a zburat pana in Antalya, pe cheltuiala familiei pacientului, si la rugamintea presedintelui Basescu, pentru a evalua bolnavul. Concluzia finala este ca Florin Cioaba va ramane in continuare sub supravegherea medicilor din Turcia si va primi tratament, pentru ca in perioada urmatoare sa poata fi adus acasa.

Medicul Serban Bradisteanu a ajuns azi-noapte in Antalya si a mers direct la spital. De dimineata, i-a facut o noua vizita bolnavului aflat in continuare la terapie intensiva, in coma indusa cu medicamente.

Practic, Cioaba e tinut in viata de aparate, iar functia rinichiului, si ea afectata, a fost preluata de dializa.

"La acest moment e in coma indusa, are infarct miocardic si leziune cerebrala, acum ne putem problema cum sa-l tinem in viata", declara medicul Serban Bradisteanu.

Chirurgul mai spune ca Florin Cioaba este intr-o stare delicata si ca infarctul i-a afectat grav inima, iar in prezent capacitatea de contractie a miocardului este scazuta.

Specialistii spun ca mai multe artere coronare ce serpuiesc pe suprafata inimii erau blocate din cauza colesterolului si sangele nu iriga corespunzator muschiul cordului. Aceasta este si cauza care a dus la producerea infarctului. Si pentru ca inima este bolnava, si alte organe interne sunt in suferinta. Ca atare, s-a decis mentinerea lui sub tratament intensiv si cand starea de sanatate ii va permite sa fie transportat cu avionul SMURD in Romania.

Daca va fi adus la spitalul Floreasca Bucuresti, Cioaba va fi operat pe cord deschis, asta inseamna ca doctorii vor face mai multe by-pass-uri aorto coronariene.

La revenirea in tara, medicul spune ca plecat in Antalya la rugamintea presedintelui Basescu.

In varsta de 59 de ani, Florin Cioaba sufera de mai multa vreme de inima si urma un tratament, iar vacanta petrecuta in Turcia a fost, se pare, prea solicitanta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!