Biserica ortodoxa din Sinaia si-a deschis un centru de pompe funebre. Scandalul izbucnit chiar in ziua in care a fost sfintit
Slujba cu scandal la biserica ortodoxa din Sinaia, unde tocmai s-a infiintat un centru de pompe funebre care apartine lacasului de cult.
Reprezentantii serviciilor funerare private din oras s-au revoltat pentru ca, spun ei, biserica le-ar face astfel concurenta neloiala si o sa-i duca la sapa de lemn. Oamenii si-au manifestat zgomotos nemultumirea chiar in timpul slujbei de sfintire a investitiei bisericesti.
Slujba de sfintire a centrului de servicii funerare de la biserica din Sinaia a fost intrerupta de claxoane. Patronii firmelor cu aceleasi servicii au venit furiosi sa protesteze impotriva monopolului impus de clerici.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Patronii firmelor de pompe funebre din oras sustin ca preotii i-ar constrange pe credinciosi sa apeleze numai la serviciile funerare ale bisericii.
O enoriasa a povestit ce reactie a avut preotul cand a vazut ca si-a facut cumparaturi de inmormantare de la o firma din oras.
"A venit la mine si m-a strans de mana si a spus: am nevoie si eu de bani, dar eu trebuie sa ma duc unde vreau eu, si-a batut joc pur si simplu la inmormantare, la cimitir, a luat sticla de vin si a aruncat-o, parca a aruncat o hartie de gunoi, e posibil asa ceva?", a povestit femeia.
Unul dintre centrele inaugurate de biserica functioneaza intr-o capela ridicata pe banii primariei. Edilul orasului nu vede cu ochi buni afacerea.
Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia: "Nu pot niciodata sa tolerez ca intr-un spatiu construit de orasul Sinaia, respectiv capela bisericii Sfantul Ilie care a fost finantata din banii acestei comunitati, in acel spatiu sa se desfasoare o activitate comerciala".
Si la Busteni, biserica ofera servicii funerare inca de acum 8 luni. In tot acest timp, celelalte firme au incheiat doar 3 contracte, desi inainte aveau cate 10 pe luna.
Florin Tatar, patronul unei firme de pompe funebre: "Este o concurenta neloiala, deoarece daca preotul zice du-te la X sau du-te la Y, omul se duce ca asa a zis parintele, sa le fie rusine, nu este normal si nu este corect ce se intampla".
Centrele de servicii funerare de pe langa bisericile din Valea Prahovei apartin arhiepiscopiei Bucurestiului. Pana acum, reprezentantii acesteia nu au facut niciun fel de comentariu.