Bercea Mondial, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare cu executare

Bercea Mondial

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativa de omor calificat, a fost condamnat, miercuri, la sapte ani si jumatate de inchisoare cu executare, de magistratii Tribunalului Olt, decizia nefiind definitiva.

Sentinta a fost anuntata, miercuri, de judecatoarea Diana Cotoi de la Tribunalul Olt, in prezenta rudelor lui Bercea, care au devenit agitate in momentul in care au aflat decizia magistratilor. Totodata, magistratii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, tot la sapte ani si sase luni de inchisoare, pentru complicitate la tentativa de omor.

Sotia lui Bercea, Fanica Anghel, a fost si ea condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa. Bercea Mondial a facut, de aproape de un an de cand se afla in arest, mai multe cereri catre instanta pentru a fi eliberat, invocand diverse probleme medicale, inclusiv faptul ca are schizofrenie.

De altfel, in ultima luna, el a fost internat de doua ori la Spitalul Judetean din Craiova, fiind diagnosticat cu colica renala, iar saptamana trecuta a fost operat. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, a fost arestat preventiv in 20 februarie 2011, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

In aprilie 2011, Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova i-au mai trimis in judecata pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, pe sotia interlopului din Olt, Fanica Anghel, zisa Stela, pentru instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si incercarea de a determina marturia mincinoasa.

Citește și
Bercea Mondialu
Bercea Mondialu si sotia sa Stela, amendati de Tribunalul Olt pentru ca au vorbit neintrebati
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat intr-un dosar pentru evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase. Probatoriul a relevat ca Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale.

Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentand salarii. Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope. Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetati de Politia Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei, iar in prezent mai sunt in lucru sase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial. In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Dupa ce a declarat ca
Dupa ce a declarat ca "are incredere in justitie", Bercea Mondial a aflat ca ramane in arest

Judecatorii Curtii de Apel Craiova au decis, miercuri, ca Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, dupa ce si-ar fi injunghiat un nepot intr-un bar, sa fie judecat in continuare in stare de arest preventiv.

Bercea Mondialu si sotia sa Stela, amendati de Tribunalul Olt pentru ca au vorbit neintrebati
Bercea Mondialu si sotia sa Stela, amendati de Tribunalul Olt pentru ca au vorbit neintrebati

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu, a fost amendat, marti, de Tribunalul Olt pentru ca a vorbit "neintrebat" in timpul procesului in care este judecat pentru tentativa la omor calificat, la doua ore dupa ce sotia sa fusese amendata.

VIDEO. Imagini spectaculoase. Palatul lui Bercea Mondial a fost demolat de autoritati
VIDEO. Imagini spectaculoase. Palatul lui Bercea Mondial a fost demolat de autoritati

Imperiul imobiliar construit de Bercea Mondialu se naruie asemeni unui castel de nisip.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.