Becali ar putea fi mutat la Poarta Alba. Relatiile cu conducerea de la Jilava "sunt deteriorate"

Ultima actualizare: 02-09-2013 06:48

Avocatul lui Gigi Becali a declarat, vineri, ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba, pe motiv ca relatiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate".

Avocatul Bogdan Vlad l-a vizitat, vineri, pe Gigi Becali, la iesirea din Penitenciarul Jilava acesta spunand ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la inchisoarea Poarta Alba.

Bogdan Vlad a adaugat ca nu are confirmari clare sau alte detalii referitoare la acesta situatie, aratand ca relatiile lui Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava ar fi deteriorate.

"Nu stiu, nu stiu daca il muta. Se pare ca da. Nu am detalii si elemente suficiente ca sa spun daca il muta. Oricum, relatiile sale cu conducerea acestui penitenciar sunt destul de deteriorate. Era o comisie de la Ministerul de Justitie... Pai nu vedeti ce se intampla? Cu sanctiuni, pentru ce sa-l sanctioneze? A venit, nu stiu pentru ce. Probabil ca a facut o cerere sa fie mutat, el Gigi. Este posibil sa fi facut. Bine ar fi sa fie mutat, pentru toata lumea", a mai aratat avocatul lui Becali.

Bogdan Vlad a precizat ca o dovada a unei posibile tensiuni intre Becali si conducerea penitenciarului ar fi sanctiunea primita de acesta, de a nu mai participa la activitati sportive si culturale, pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

"Asa a ramas la judecatorul delegat. Doar o luna amanare sa iasa la munca. Treaba asta pentru care a fost sanctionat nu este nici in regulament trecuta, ca abatere. Ca a folosit o cartela a altui detinut, pe un numar aprobat de penitenciar, evident cu acordul detinutului respectiv si pentru un scop privind rezolvarea unor probleme legat de acte de caritate. I s-a spus initial ca nu este niciun fel de problema din partea conducerii, dupa care a fost sanctionat", a mai declarat Bogdan Vlad.

Avocatul a adaugat ca a contestat sanctiunea primita de Becali, fara a face alte referiri.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, oficialii penitenciarului nu i-ar fi stabilit lui Becali un loc de munca, respectiv un angajator agreat de catre inchisoare.

Gigi Becali nu va putea participa la activitati sportive si culturale, dupa ce a fost sanctionat disciplinar de conducerea Penitenciarului Bucuresti Jilava pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activitati sportive si culturale pe o perioada de 30 de zile, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Sursele citate au precizat ca au fost sanctionati de conducerea Penitenciarului Jilava si doi detinuti care l-au filmat pe Gigi Becali in penitenciar.

Potrivit regulamentelor, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douazeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit insa si cartela unui alt detinut pentru a telefona in afara penitenciarului.

Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, constituie abatere disciplinara "comunicarea cu exteriorul prin mijlloace de comunicare la distanta, in alte conditii decat cele prevazute de lege".

Sanctiunea disciplinara primita de George Becali il poate afecta la eliberarea conditionata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO