Avocaţii lui Dragnea cer rejudecarea de la zero în Dosarul Bombonica. Justificarea lor

Ultima actualizare: 19-03-2019 20:32

Epopeea completurilor de cinci judecători, care a dus la amânări succesive, în procesul lui Liviu Dragnea, se poate repeta, şi în cazul completurilor de trei.

Avocaţii liderului PSD susţin că instanţa de fond, care l-a condamnat în prima instanţă pe Dragnea, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, a fost la rândul său nelegal compusă, şi cer acum, anularea sentinţei.

Liderul PSD a susţinut în repetate rânduri că e nevinovat, deşi prima instanţă l-a găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu. Cu doar o lună înainte de finalul procesului, avocaţii susţin că ICCJ trebuia să organizeze completuri specializate în infracţiuni de corupţie, ceea ce nu s-a întâmplat. Aşa că acum apărătorii spun că sentinţa a fost ilegală şi cer rejudecarea de la zero, transmite corespondentul ProTV Ovidiu Oanţă.

Şi fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman a invocat aceeaşi excepţie şi cere anularea sentinţei. Dar nu toţi avocaţii îmbrăţişează această opinie - unii spun că, dacă s-ar admite o asemenea susţinere, cazuistica Instanţei Supreme ar fi aruncată în aer. Deznodământul ar puutea fi aflat pe 15 aprilie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO