”Dăruiește Viață” a adunat 8 milioane € pentru un nou spital. Mai e nevoie de încă pe-atât

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 14 Octombrie 2018 18:00
Categorie: Social

Stau chiar şi 10 luni într-un salon de spital, pentru că la noi copiii bolnavi de cancer nu au condiţii de tratament. 60 de copii şi părinţii lor împart o toaletă şi un hol, pentru că în ultimii 30 de ani autorităţile n-au investit în sănătatea lor.

De aceea, Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” construieşte cu ajutorul oamenilor primul spital dedicat lor, iar până acum s-au strâns 8 milioane de euro. Mai este nevoie de încă pe-atât!

1 din 2 copii diagnosticaţi cu cancer se prăpădeşte. Asta e realitatea dură a unui sistem de sănătate bolnav. Un astfel de diagnostic la noi sună ca o sentinţă. În Occident, 8 din 10 pacienţi supravieţuiesc.

Alexandru a fost diagnosticat cu cancer fesier. Mama a simţit o umflătură, iar medicii din Bacău au trimis-o la Bucureşti pentru investigaţii suplimentare. La final a aflat cumplitul diagnostic.

A fost greu. Nu mă aşteptam la asta. Şi apoi am început chimioterapia şi a dat rezultate şi luni l-a operat. Mai aveam momente când plângeam şi el îmi spunea ”nu mai plânge, că eu sunt puternic”, povestește Bianca Ciobotaru, mama lui Alexandru.

A fost operat recent într-una din sălile blocului operator care n-a mai fost renovat de la înfiinţarea spitalului, la începutul anilor '80. De aceea. Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” a început o nouă campanie de strângere de fonduri cu care să fie aduse la standarde sălile de operaţie.

Alex e un caz ilustrativ. Șansa lui e existenţa a patru servicii: oncologie, ortopedie pediatrică, chirurgie pediatrică, radioterapie”, explică Costel Vlad, medic chirurg ortoped.

Radioterapie pentru copii nu se face în nici un spital de stat, dar noul spital construit de Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” în curtea Spitalului va rezolva şi această problemă. Bianca a văzut că se construieşte un spital nou în curte, dar speră că pruncul va fi vindecat până la inaugurarea lui. Are însă un mesaj pentru oamenii care pot ajuta.

E greu şi poate nu toţi au posibilitatea, dar un pic contează. Nu pentru noi, pentru ei, că ei n-au nici o vină. Le-aş mulţumi dacă e să facă asta. Poate dă Dumenzeu să scăpăm, poate alţii”, spune Bianca, mama lui Alexandru.

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a lansat campania “Viaţa atârnă de un fir de păr” şi cere oamenilor să se implice cu un sms la 8864, donaţie lunară de 4 euro. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
gradinita
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Viorica Dăncilă
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%