14 ani si 10 luni de inchisoare pentru asistenta care a torturat 2 copii. Fetita a ramas fara o mana in urma loviturilor


Ultimul update: Duminica 15 Iunie 2014 07:07
Data publicarii: Joi 12 Iunie 2014 12:04
Categorie: Stiri actuale

Asistenta maternala din Ilfov, care a chinuit doi copii nevinovati, si din vina careia o fetita a ramas fara mana stanga, si-a primit pedeapsa.

 

Femeia cu un comportamanent sadic, capabila sa provoace suferinte ingrozitoare, va executa doar 14 ani si 10 luni de inchisoare. Asta, desi procurorii au aratat in repetate randuri ca impreuna cu sotul ei, nu doar a abuzat fratii luati in plasament, dar a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa-i si omoare.

Desi au trecut 5 ani de atunci, victimele inca beneficiaza de consiliere. 

E drept ca nicio pedeapsa data de vreo instanta din Romania nu poate compensa traumele suferite de cei doi copii . Sunt 14 ani si 10 luni de inchisoare timp in care Fanica Gradinaru sa se gandeasca la cat rau a facut celor doua suflete care au sperat ca vor gasi in ea alinarea, bunatatea si dragostea oferita de o mama. Ea insa i-a torturat.

Sentinta instantei supreme vine la aproape 5 ani distanta de ziua in care autoritatile au descoperit ca doi soti din Bragadiru, care luasera doi copii in plasament, ii torturau si ii maltratau pe cei mici.

In decembrie 2009 pe poarta spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala intra o fetita de numai 4 ani in stare grava. Avea rani multiple pe corp si mana stanga aproape putrezita. Era terorizata.

Pentru medici a fost clar. Copilul fusese abuzat prin metode care nu pot fi descrise in cuvinte.

Copila fusese chinuita de asistenta maternala si de sotul acesteia. Si fratele ei, in varsta de 8 ani la acea vreme, a fost victima unor torturi. Cea mica a fost taiata la mana si pe fata, iar ranile au fost lasate sa se infecteze, noteaza procurorii, "cu intentia de a i se suprima viata.

Ancheta care a urmat a dus la punerea sub acuzare a Fanicai Gradinaru si a sotului acesteia. Individul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru complicitatea la tentativa de omor.

Femeia a primit abia acum vestea ca are de executat 14 ani si 10 luni. Pentru ca pe ultimii 3 si i-a petrecut deja dupa gratii, au mai ramas 8 ani.

Infiorator in acest caz este ca un psiholog, Maria Popescu, a incercat sa il manipuleze pe baietel ca sa declare ca atat el, cat si sora lui nu au fost abuzati de asistentii maternali. Femeia a primit doar inchisoare cu suspendare.

Abia acum, cei doi minori sunt in siguranta. Baiatul a ajuns la un centru de plasament unde si-a regasit un al treilea frate. Fetita, care a ramas fara o mana, este in grija unei asistente maternale care incearca sa a ajute sa treaca pe cat posibil peste cele intamplate.

Cazul nu a ramas fara ecou.

Bogdan Pantea, directoul Directiei de Protectie si Asistenta Sociala Ilfov: "Inainte mergeam de 3 ori la 2 luni la ei acasa, acum mergem de 2 ori pe luna. Fetita are nevoie de consiliera ca are mana amputata".

In plus, cei doi asistenti meternali ar trebui sa plateasca in solidar cu  Directia pentru protectia copilului Ilfov 100.000 de euro daune morale pentru fata si 30.000 de euro pentru fratele ei.

Noi imagini revoltatoare de la gradinita privata din Constanta. Copiii adormiti cu vin ar fi fost apoi treziti cu cafea
Caz infiorator in Mures: copii maltratati de parintii sociali
VIDEO PROTVPLUS.RO