ARCA și BRAT au solicitat ajutorul Guvernului

Ultima actualizare: 23-03-2020 18:09
Smart tv
iStock

Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale și Biroul Român de Audit Transmedia au solicitat Guvernului adoptarea unor măsuri de protejare a televiziunilor şi radiourilor de efectele crizei generate de noul coronavirus.

"Considerăm că este necesară administrarea de către autorităţi a acestei situaţii complexe prin intermediul unui set de măsuri care să vizeze inclusiv protejarea activităţii radiourilor şi televiziunilor, care sunt, împreună cu presa scrisă şi alături de sectorul medical şi de cel al menţinerii ordinii publice, instrumentele de bază prin care România rezistă în faţa pandemiei", a transmis ARCA într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, televiziunile şi radiourile ar trebui să figureze printre beneficiarii setului de măsuri generale care vizează acordarea imediată de facilităţi fiscale şi garanţii guvernamentale adoptate de Executiv prin ordonanţă de urgenţă.

"De asemenea, dificultăţile întâmpinate de clienţii de publicitate în această perioadă vor produce un efect în cascadă asupra societăţilor de radio şi televiziune, generând întârzieri sau chiar imposibilitatea de a avea venituri. Mai mult, în condiţiile respectării măsurilor de contracarare a răspândirii virusului, televiziunile şi radiourile întâmpină dificultăţi reale în desfăşurarea activităţii de zi cu zi a producţiei de programe destinate publicului", susţine organizaţia.

Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale cumulează peste 70% din piaţa audiovizualului.

Și Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), asociaţie profesională a industriei de media ce reprezintă peste 75 de editori de presă scrisă şi online din România, care împreună editează mai mult de 350 de site-uri, ziare şi reviste, a transmis Secretariatului General al Guvernului o propunere ce cuprinde măsuri care să limiteze efectele negative ale instituirii stării de urgenţă şi pandemiei COVID-19 asupra instituţiilor de presă, se arată într-un comunicat, citat de News.ro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!