Antioxidantul minune care combate coronavirusul. Ce au descoperit oamenii de știință
Un antioxidant joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent. Nu se ia din hrană, ci se eliberează natural, în timp ce facem sport.
Mișcarea este recomandată și de medicii care tratează forme severe de Covid-19, pentru că reglează glicemia.
Hiperglicemia lovește direct sistemul imunitar, în cazul oricărei infecții virale.
Studiul făcut la Universitatea din Virginia arată că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mișcării în mușchi. Apoi, prin circulație, se lipește de organele vitale.
Reduce substanțial riscul simptomelor severe respiratorii, asociate Covid-19. În același timp, mișcarea reglează glicemia și ajută astfel sistemul imunitar.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: ”În timpul efortului glucoza va intra în celule indiferent de insulină, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei. Efort fizic susținut înseamnă peste 30 de minute”.
Glicemia crescută întreține orice infecție
Glicemia crescută, chiar fară să suferiți încă de diabet, întreține orice infecție, spun medicii care tratează forme severe Covid-19.
Dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina: ”În fața oricărei infecții, nu vorbim doar de această infecție, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2”.
La Spitalul Colentina din București, spre exemplu, centru dedicat tratării Covid-19, cei mai mulți pacienți cu forme severe ajunși la terapie intensivă sunt supraponderali și obezi.
În această perioadă, prevenție împotriva eventualelor simptome severe de Covid-19 înseamnă și reducerea greutății corporale cu 10%.
Impactul benefic asupra sistemului imunitar este imediat. Scade simultan riscul cardiovascular. Medicii diabetologii spun că reducerea normală a greutății corporale însemnă preponderent legume zilnic. Plus mers pe jos alert.
Românii cumpără mai multe fructe și legume
În primele două luni de pandemie, spune un studiu făcut de unul dintre jucătorii mari din agricultură la nivel global, românii au cumpărat cu 30 % mai mult, decât înainte de criză, fructe și legume.
Aceasta după ce un studiu Eurostat de anul trecut ne plasa la coada consumului european de fructe și legume.
Dimitris Drisis, companie agricolă mondială: ”Criza Covid -19 a schimbat tot lanțul alimentar mondial. Cum e mâncarea procesată, cum e livrată, dar și cum e cumpărată în supermarket. Românii s-au uitat în principal la fructe, legume, adică la ceva la care au avut acces imediat, alimente pe care să le spele cu mâinile lor, în loc de mâncare deja preparată, posibil atinsă cu mâinile”.
Ca să eliminați orice risc, fructele și legumele se spală, individual, cu apă din abundență.
Apoi se lasă la uscat la temperatura camerei. Coronavirusurile sunt inactivate de uscăciune, cu alte cuvinte își pierd capacitatea de infectare.