Anchetă în Alba, după ce un bebeluș de 3 zile a murit la Spitalul Judeţean

Ultima actualizare: 14-12-2020 17:26

Polițiștii din Alba au început o anchetă, după ce un bebeluș de numai trei zile a murit în camera de gardă a Spitalului Județean.

Părinții, din localitatea Zlatna, au sunat la 112 când au observat că pruncul, o fetiță, s-ar fi înecat cu lapte. Cum starea nou-născutului era una extrem de gravă, acesta a fost intubat, însă medicii nu l-au mai putut salva. O anchetă este acum în plină desfășurare.

Nenorocirea s-a petrecut duminică seară, după ce mama a hrănit bebelușul cu biberonul, apoi l-a așezat în pat. La scurt timp a observat că fetița repira tot mai greu și începea să se simtă foarte rău. Imediat a chemat ambulanța.

Aurel Crișan, șef UPU SMURD Alba: „O pacientă la care era înalta suspiciune de aspirație în urma alimentației primite la domiciliu, am înțeles că a fost alimentată cu biberonul și apoi a fost așezată în pat. Ar fi fost văzută de către mamă că respiră greu, că era albastră la față. A fost solicitată ambulanța de la Centrul de Permanență de la Zlatna. Starea era extrem de gravă. S-a recurs la intubația copilului.”

În Unitatea de Primiri Urgențe medicii și-au dat seama că bebelușul se află în stare critică, așa că au decis transferul la Târgu Mureș. Din nefericire, pruncul nu a mai supraviețuit

Aurel Crișan, șef UPU SMURD Alba Iulia: „Din păcate, copilul a făcut trei-patru stopuri cardio-respiratorii. După ultimul nu a mai răspuns la toată terapia intensivă.”

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală in rem în acest caz.

Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: „La Poliția municipiului Alba Iulia a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă, în urmă căreia se va stabili dacă cineva se face vinovat de moartea nou-născutului. Precizăm că în acest moment, cercetările se fac cu privire la faptă.”

Trupul fără viață al bebelușului a fost preluat de medicii legiști, care vor stabili cauza exactă a decesului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO