Timișorenii și-au făcut provizii înainte de carantină. Tinerii au ieșit la terase

Dată publicare: 07-03-2021 17:29
Dată actualizare: 07-03-2021 19:31


Timişoara intră în carantină de la mizeul nopţii aşa că mulţi au stat duminică la coadă, ca să îşi facă provizii. A fost aglomerat şi pe terase.

În special tinerii au vrut să se bucure de ultimele ore în care nu vor fi obligaţi să circule fără o declaraţie pe propria răspundere şi doar dacă au un motiv întemeiat. Rata de infectare în Timişoara a fost duminică de 7,36 la mia de locuitori.

La un an distanţă de la debutul crizei sanitare aceste imagini vin ca un frison. Au apărut din nou cozile interminabile din hipermarketuri şi rafturile golite de făină sau ulei. Mulţi au vrut să se asigure că au tot ce le trebuie în casa mai ales că din această noapte Timişoara intră în carantină.

Tânăr: ”Cred că a înnebunit lumea. Merg la cumpărat mâncare, nu ştiu probabil se sperie că nu o să mai găsească mâncare în magazin. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, toată lumea a luat cu asalt magazinele".

Pe de altă parte, în centru, terasele au fost pline.

Bărbat: "Chiar de aia am ieşit şi aseară şi acum”.

Reporter: Cum vi se pare că din nou se carantineaza?

Bărbat: ”No comment, de aia sunt la ora 12 în oraş şi beau bere. De supărare şi mă gândesc să plec din oraş".

Mâhniţi de situaţie sunt şi cei din domeniul ospitalităţii.

Reprezentant terasă: "Este un moment destul de tragic pentru că ai văzut şi tu în iarnă am avut de lucru şi nu ne-a închis nimeni şi acum când vine căldura şi este puţin frumos afară, inclusiv oamenii îşi doresc să iasă indiferent că este cu distanţare socială sau nu".

Reprezentant terasă: "Toată iarna a rezistat în frig şi acum ce fac? Ne închid. Pe noi cine ne plăteşte? După aia se miră că pleacă toată lumea din ţară, totul e deschis numai Timişoara închisă. Abia ce ne-am dat drumul să avem şi noi nişte clienţi”.

De luni, în Timişoara, magazinele alimentare se vor închide la ora 20. Excepţie fac farmaciile şi benzinăriile. Accesul clienţilor se va face în număr limitat, iar magazinele comerciale non-alimentare rămân închise în weekend. Sunt interzise activităţile festive, iar şcolile trec în sistem online.