Inspector DSP bolnav de COVID-19, decedat în timpul unui transport cu ambulanța. Ce s-a întâmplat

Dată publicare: 07-03-2021 12:46
Dată actualizare: 07-03-2021 13:11


ambulanța

Un inspector al DSP Gorj, bolnav de COVID-19, a murit, sâmbătă seară, după ce ventilatorul la care era conectat s-a oprit, în timp ce acesta era transferat cu ambulanța de Spitalul Târgu Cărbuneşti la o unitate medicală din Capitală.

În urma acestui incident, prefectul judeţului Gorj, Corneliu Răducan Morega, va trimite Corpul de control pentru a verifica dacă s-au respectat toate procedurile în cazul decesului angajatului DSP, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Corina Belteu.

Cum a avut loc tragedia

 

"Pacientul respectiv era internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti în stare destul de gravă. A fost solicitată ambulanţa pentru transferul dumnealui la Spitalul Universitar Bucureşti, la 15:02 maşina a plecat către spital pentru preluarea pacientului, a fost luat pe ventilator, pentru că avea nevoie de oxigen", a explicat duminică, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi, citat de Agerpres.

Se pare că la intrarea în Râmnicu Vâlcea, una din siguranţele din tabloul electric al ambulanţei a cedat şi ventilatorul nu a mai funcţionat.

"Echipajul a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea de a intra în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. La 17:30, pacientul a fost predat în UPU Râmnicu Vâlcea, a fost stabilizat, dar ulterior, din cauza stării de sănătate foarte grave, starea de sănătate a început să se deterioreze, la ora 20:00, deci după două ore şi jumătate de la predarea în UPU, la ora 20:00 acesta a intrat în stop cardiorespirator şi a murit", a adăugat Mitroi.

Adrian-Virgil Dobrin, în vârstă de 48 de ani, era inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj şi era internat cu COVID-19 la Spitalul Târgu Cărbuneşti de la începutul lunii martie.

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO